Aşure (Sütlü Tam Kıvamında Tutan Tarifim) İçin Materyaller
4 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı haşlanmış nohut (Azaltıp çoğaltmak isteğe bağlı )
4 su bardağı haşlanmış fasulye
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı fıstık
1 kase fındık
1 kase çiğ badem
1 kase kuru üzüm
1 su bardağı kuş üzümü
1 kase kayısı
1 adet elma
2 su bardağı süt
10-15 adet karanfil
1 adet tarçın kabuk
1 su bardağı incir
4-4.5 su bardağı şeker (Damak tadınıza nazaran ayarlanıyorsanız)
1 adet portakal suyu ve kabuğu
Tuz
Kaynatılmış su
Üzerini Süslemek İçin
Nar
Ceviz
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Badem
Fındık
İncir
Kayısı
Kuş üzümü
Aşure (Sütlü Tam Kıvamında Tutan Tarifim) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Akşamdan buğdayı bol bol yıkayıp ıslatalım fasulyeleri nohududa farklı kaplara ıslatalım. Hepsini başka ayrı haşlayalım.
Buğdayı haşladığımız suyu dökmüyoruz üzerine haşlanmış nohudu fasulyeyi yıkadığımız pirinci ekleyelim üzerlerini geçecek kadar kaynatılmış şu ekleyelim (Diğer tarafta kesinlikle kaynatılmış şu hazır olsun kıvamına nazaran ekleyebilelim).
Kaynayan aşuremize bir tane elmanın etrafına batırdığımız karanfilleri tencereye alalım (Karanfiller dağılmaması için )bir tane kabul tarçınıda ekleyelim.
Bir tane portakal kabuğu rendeleyelim suyunu da ek edelim araması olağanüstü oluyor.
Akabinde ısladığımız fındık badem fıstıklarımızı ekleyelim karıştıralım kıvamına nazaran kaynatılmış şu ekliyoruz.
Şekerini damak tadına nazaran ekleyerek aşuremiz kaynamaya devam ediyor beyaz olması için 2şu bardağı sütümüzü de ekleyelim.
Daha sonra minik minik doğrayıp ıslatıp beklettiğimiz kuru kayısılarını kuru üzümü ekleyelim.
Kuş üzümleri de ekleyelim kıvam alan aşuremiz özleşti son olarak isteğe bağlı doğradığımız yıkadığımız inciri ekleyelim (Kararmaması için indireceğim vakit attım)
Tadı kıvamı mükemmel olan sütlü aşuremiz dağıtılmaya hazırdır aşure severlere gelsin bol bereketli olsun kaselere alıp isteğe bağlı süsleyebilirsiniz soğudukça kıvamı yoğunlaşacaktır . Deneyenlere afiyet bal şeker olsun .
4 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı haşlanmış nohut (Azaltıp çoğaltmak isteğe bağlı )
4 su bardağı haşlanmış fasulye
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı fıstık
1 kase fındık
1 kase çiğ badem
1 kase kuru üzüm
1 su bardağı kuş üzümü
1 kase kayısı
1 adet elma
2 su bardağı süt
10-15 adet karanfil
1 adet tarçın kabuk
1 su bardağı incir
4-4.5 su bardağı şeker (Damak tadınıza nazaran ayarlanıyorsanız)
1 adet portakal suyu ve kabuğu
Tuz
Kaynatılmış su
Üzerini Süslemek İçin
Nar
Ceviz
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Badem
Fındık
İncir
Kayısı
Kuş üzümü
Aşure (Sütlü Tam Kıvamında Tutan Tarifim) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Akşamdan buğdayı bol bol yıkayıp ıslatalım fasulyeleri nohududa farklı kaplara ıslatalım. Hepsini başka ayrı haşlayalım.
Buğdayı haşladığımız suyu dökmüyoruz üzerine haşlanmış nohudu fasulyeyi yıkadığımız pirinci ekleyelim üzerlerini geçecek kadar kaynatılmış şu ekleyelim (Diğer tarafta kesinlikle kaynatılmış şu hazır olsun kıvamına nazaran ekleyebilelim).
Kaynayan aşuremize bir tane elmanın etrafına batırdığımız karanfilleri tencereye alalım (Karanfiller dağılmaması için )bir tane kabul tarçınıda ekleyelim.
Bir tane portakal kabuğu rendeleyelim suyunu da ek edelim araması olağanüstü oluyor.
Akabinde ısladığımız fındık badem fıstıklarımızı ekleyelim karıştıralım kıvamına nazaran kaynatılmış şu ekliyoruz.
Şekerini damak tadına nazaran ekleyerek aşuremiz kaynamaya devam ediyor beyaz olması için 2şu bardağı sütümüzü de ekleyelim.
Daha sonra minik minik doğrayıp ıslatıp beklettiğimiz kuru kayısılarını kuru üzümü ekleyelim.
Kuş üzümleri de ekleyelim kıvam alan aşuremiz özleşti son olarak isteğe bağlı doğradığımız yıkadığımız inciri ekleyelim (Kararmaması için indireceğim vakit attım)
Tadı kıvamı mükemmel olan sütlü aşuremiz dağıtılmaya hazırdır aşure severlere gelsin bol bereketli olsun kaselere alıp isteğe bağlı süsleyebilirsiniz soğudukça kıvamı yoğunlaşacaktır . Deneyenlere afiyet bal şeker olsun .