Son konular

Aşure (Sütlü Tam Kıvamında Tutan Tarifim)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Aşure (Sütlü Tam Kıvamında Tutan Tarifim) İçin Materyaller
4 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı haşlanmış nohut (Azaltıp çoğaltmak isteğe bağlı )
4 su bardağı haşlanmış fasulye
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı fıstık
1 kase fındık
1 kase çiğ badem
1 kase kuru üzüm
1 su bardağı kuş üzümü
1 kase kayısı
1 adet elma
2 su bardağı süt
10-15 adet karanfil
1 adet tarçın kabuk
1 su bardağı incir
4-4.5 su bardağı şeker (Damak tadınıza nazaran ayarlanıyorsanız)
1 adet portakal suyu ve kabuğu
Tuz
Kaynatılmış su
Üzerini Süslemek İçin
Nar
Ceviz
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Badem
Fındık
İncir
Kayısı
Kuş üzümü

Aşure (Sütlü Tam Kıvamında Tutan Tarifim) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Akşamdan buğdayı bol bol yıkayıp ıslatalım fasulyeleri nohududa farklı kaplara ıslatalım. Hepsini başka ayrı haşlayalım.
Buğdayı haşladığımız suyu dökmüyoruz üzerine haşlanmış nohudu fasulyeyi yıkadığımız pirinci ekleyelim üzerlerini geçecek kadar kaynatılmış şu ekleyelim (Diğer tarafta kesinlikle kaynatılmış şu hazır olsun kıvamına nazaran ekleyebilelim).
Kaynayan aşuremize bir tane elmanın etrafına batırdığımız karanfilleri tencereye alalım (Karanfiller dağılmaması için )bir tane kabul tarçınıda ekleyelim.
Bir tane portakal kabuğu rendeleyelim suyunu da ek edelim araması olağanüstü oluyor.
Akabinde ısladığımız fındık badem fıstıklarımızı ekleyelim karıştıralım kıvamına nazaran kaynatılmış şu ekliyoruz.
Şekerini damak tadına nazaran ekleyerek aşuremiz kaynamaya devam ediyor beyaz olması için 2şu bardağı sütümüzü de ekleyelim.
Daha sonra minik minik doğrayıp ıslatıp beklettiğimiz kuru kayısılarını kuru üzümü ekleyelim.
Kuş üzümleri de ekleyelim kıvam alan aşuremiz özleşti son olarak isteğe bağlı doğradığımız yıkadığımız inciri ekleyelim (Kararmaması için indireceğim vakit attım)
Tadı kıvamı mükemmel olan sütlü aşuremiz dağıtılmaya hazırdır aşure severlere gelsin bol bereketli olsun kaselere alıp isteğe bağlı süsleyebilirsiniz soğudukça kıvamı yoğunlaşacaktır . Deneyenlere afiyet bal şeker olsun .
 

Similar threads

  • Soru
Mis Üzere Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı fasulye 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru kayısı 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuru incir 200 gr fındık 200 gr fıstık 2 adet elma 1 su bardağı süt 4 su bardağı toz şeker ( ölçü artırılabilir) 5 litre su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tam Kıvamında Aşure Tanımı İçin Gereçler 750 gram aşurelik buğday 200 gram fasulye 200 gram nohut 150 gram pirinç 2,5 kg toz şeker 1 su bardağı süt 150 gram kayısı 150 gram üzüm 150 gram kuş üzümü 1 tane yumuşak olmayan şeftali 5 adet mürdüm eriği 1 limon kabuğu rendesi Tarçın Fındık ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Aşure (Tam Ölçü15 Kişilik) Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı aşurelik buğday 2 su bardağı nohut 2 su bardağı kuru fasulye 2 yemek kaşığı pirinç 2 yemek kaşığı kısırlık bulgur Yarım su bardağı tuzsuz fıstık Yarım su bardağı fındık 1 su bardağı çiğ badem içi 2 yemek kaşığı çörek otu 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Aşure Tanımı İçin Materyaller 3-3, 5 litre su (Buğdaya nazaran değişebilir) 2,5 su bardağı toz şeker (İsterseniz şeker yerine bal, dut pekmezi, üzüm yahut keçi boynuzu pekmezi ile de tatlandırabilirsiniz) 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Nefis Aşure (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı (500 gr) aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye Yarım bardak fındık Yarım bardak kabuğu soyulmuş badem 1 çay bardağı süt 250 gram kayısı 250 gr kuru üzüm (1, 5 su bardağı kadar) 1/2 (yarım) su bardağı kuş üzümü 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt