Son konular

Aşure (Tam Kıvamında)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Aşure (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı şeker
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
1 kase incir
1 kase kayısı kurusu
1 kase kuş üzümü
1 kase sarı üzüm
1-2 portakal kabuğu
2-3 tane karanfil(isteğe bağlı)
Üzeri için
Fındık
Fıstık
Ceviz
Kişniş

Aşure (Tam Kıvamında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak incir ve kayısıyı küp küp doğruyoruz. Kuş üzümü, kayısı ve inciri sıcak suyun içine koyup kenarda bekletiyoruz. Hem şişmeleri hem de kara suları çıksın diye. Portakalın kabuğunu soyuyoruz beyaz kısmından ayırıyoruz. Küp formunda doğrayıp, cezve de suyla kaynatıyoruz. Kaynayınca suyunu süzüp yeni su ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Bu süreci 5-6 defa yapmak gerekiyor ki kabuğun acısı büsbütün gitsin.
Buğday, nohut ve fasulyeyi geceden ıslatıyoruz.
Sabah hepsini farklı ayrı düdüklü tencerede haşlıyoruz. Sularını atmıyoruz ayırıyoruz kullanacağız. Nohutun kabuklarını soyuyoruz.
Büyük bir tencerede 2 litre suyu kaynatıyoruz. Kaynayınca içine pirinçi ekleyip biraz kaynatıyoruz. Sonrasında buğdayı ekleyip onu da biraz kaynatıyoruz. (buğday elimize alınca ezilene kadar kaynatıyoruz) sonra nohut ve fasulye ekliyoruz. Bu formda de bir müddet kaynatıyoruz.
Kayısı ve incirin suyunu süzüyoruz.
Sonrasında kayısı, incir, üzüm ve portakal kabuğunu ekliyoruz. Tüm materyaller yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. (elimizle soğutup bakabiliriz).
Son olarak şekeri ekliyoruz kaynayıp üstünde kaymaklanınca altını kapatıyoruz.
Not: pişirme sırasında muhtaçlık epeyce sıcak su ekliyoruz (7-8 litre den fazla ekledim muhtaçlık oldukça).
Üstünü süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Tam Kıvamlı Aşure Tanımı İçin Gereçler Yarım kg aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı badem 1 su bardağı çiğ yer fıstığı 1 su bardağı kuru kayısı 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı fındık 1 su bardağı incir Çeyrek su bardağı kuş üzümü Çeyrek portakal Çeyrek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tam Kıvamında Aşure Tanımı İçin Gereçler 7 su bardağı aşurelik buğday 2 su bardağı nohut 2 su bardağı fasulye 1 ,5 su bardağı fındık 1 ,5 su bardağı çiğ badem 1 ,5 su bardağı tuzsuz fıstık 1 ,5 su bardağı kuru üzüm 1 ,5 su bardağı kayısı doğranmış 2 adet doğranmış elma 1 su bardağı süt 6su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 500 gram buğday 1000 gr şeker 1 su bardağı nohut 1 su bardağı fasulye 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuş üzümü 1 su bardağı kuru kayısı 1 adet elma 1 adet portakal 2 yemek kaşığı gül suyu 1 su bardağı süt 10 adet karanfil Üzeri için; Toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Nefis Aşure Tanımı İçin Gereçler Yarım kg buğday 1 su bardağı fasulye 1 su bardağı nohut 175 gram kuru incir ( biz büyük olduğundan böldük ) 300 gram kuru kayısı Küçük bir kase kuş üzümü 2 adet elma Üzeri için; Antep fıstığı ( isteğe nazaran ölçüde ) Nar ( biz olmadığından kullanmadık) Ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Aşure Tanımı (Videolu) İçin Materyaller 20-25 kase için; 3 su bardağı aşurelik buğday 4 su bardağı şeker 1 çorba kasesi haşlanmış fasulye 1 kase haşlanmış nohut 1 çay bardağı fındık 1 su bardağı küp kesilmiş kayısı 1 su bardağı küp kesilmiş incir(artırabilir yahut azaltabilirsiniz) 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt