Aşure Tanımı (Daha Evvel Böylesini Yemediniz) İçin Gereçler
3 su bardağı fasulye
3 su bardağı nohut
2 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı pirinç
200 gram çiğ badem
200 gram fındık içi
Kuru kayısı
Kuru üzüm
Kuru incir
Kuş üzümü
2 adet elma
1 adet limon
4-5 su bardağı toz şeker
2 paket süt
1 sürahi su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tuz
Süslemek İçin
Hindistan cevizi
İncir
Nar
Aşure Tanımı (Daha Evvel Böylesini Yemediniz) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle buğdayı, nohutu ve fasulyeyi 1 gün evvelden suda bekletelim sabahında suyunu süzelim ve tekrardan su ekleyip kaynamaya bırakalım.
Haşlanan nohut, fasulye, buğdayı karıştırma tenceresine alalım, akabinde pirincimizide ek edelim.
Kuru kayısı ve kuru inciri suda beklettikten sonra doğrayalım. Kuru kayısıyı tencereye ek edelim. Not kuru inciri kapatmaya yakın ekliyoruz nedeni aşurenin kararmaması için.
Daha sonra çiğ bademleri, kestiğimiz elmaları ek edelim. Karıştırma tenceresine kuru üzüm, kuş üzümü, limom rendesi, toz şeker, süt, su, tuz ve 1 paket vanilini ekleyin.
Akabinde aşureyi 35-40 dakika kaynamaya bırakalım. Altını kapatmaya yakın kuru incirimizi ek edelim, pişen aşuremiz dinlendikten sonra servis edelim.
3 su bardağı fasulye
3 su bardağı nohut
2 su bardağı aşurelik buğday
2 su bardağı pirinç
200 gram çiğ badem
200 gram fındık içi
Kuru kayısı
Kuru üzüm
Kuru incir
Kuş üzümü
2 adet elma
1 adet limon
4-5 su bardağı toz şeker
2 paket süt
1 sürahi su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tuz
Süslemek İçin
Hindistan cevizi
İncir
Nar
Aşure Tanımı (Daha Evvel Böylesini Yemediniz) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle buğdayı, nohutu ve fasulyeyi 1 gün evvelden suda bekletelim sabahında suyunu süzelim ve tekrardan su ekleyip kaynamaya bırakalım.
Haşlanan nohut, fasulye, buğdayı karıştırma tenceresine alalım, akabinde pirincimizide ek edelim.
Kuru kayısı ve kuru inciri suda beklettikten sonra doğrayalım. Kuru kayısıyı tencereye ek edelim. Not kuru inciri kapatmaya yakın ekliyoruz nedeni aşurenin kararmaması için.
Daha sonra çiğ bademleri, kestiğimiz elmaları ek edelim. Karıştırma tenceresine kuru üzüm, kuş üzümü, limom rendesi, toz şeker, süt, su, tuz ve 1 paket vanilini ekleyin.
Akabinde aşureyi 35-40 dakika kaynamaya bırakalım. Altını kapatmaya yakın kuru incirimizi ek edelim, pişen aşuremiz dinlendikten sonra servis edelim.