Son konular

Aşure Tarifi (Enfes Aromasıyla)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Aşure Tanımı (Enfes Aromasıyla) İçin Gereçler
3 su bardağı aşurelik buğday (Çiğ)
3 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
yarım çay bardağı pirinç
2 adet portakal kabuğu rendesi
Yarım limon kabuğu (İnce doğranmış)
1 adet çubuk tarçın
2 adet tatlı elma
200 gr kuru üzüm
200 gr kuru kayısı
1 su bardağı kuş üzümü
150 gr kuru incir
1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
1 su bardağı badem
1 su bardağı fındık
15 adet karanfil
3 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
5 litre sıcak su ortada eklemek için hazır olsun
Üzerini Süslemek İçin
Ceviz
Fındık
Fıstık
Tarçın
Hindistan cevizi

Aşure Tanımı (Enfes Aromasıyla) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Gereç listemi pişirme sırasına nazaran sıraladım bilginize öncelikle akşamdan buğdayı uygunca yıkayalım. Geniş bir tencereye alıp üzerine. 2 litre su koyup 15 dakika kaynatalım.
Sonra bu suyu süzüp, tekrar 2lt sıcak su ekleyerek 15 dakika kaynatalım, tekrar suyu süzüp, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip sabaha kadar bekletelim.
Nohut ve kuru fasulyeyi farklı tencerelere alıp sıcak su ekliyoruz sabaha kadar bekletelim, nohut ve fasulyeye dilerseniz 1 çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz şişmesi için.
Akşamdan suya koyduğumuz nohut ve fasulyeyi farklı tencerelerde pişirmeye alalım.
Öteki taraftan kuru meyveleri hazırlayalım, kayısıyı küp küp doğrayıp bir kaseye alıp üzerine sıcak su koyalım, kuru inciri küp küp doğrayıp farklı bir kaba alıp üzerine sıcak su koyalım.
Kuru üzüm ve kuş üzümünü bir kaba alalım sıcak su ekleyip bekletelim 15 dakika kadar.
Bir kaba limon suyunu sıkıp üzerine su ekleyip, içine kabuğunu soyup küp küp doğradığımız elmaları koyalım, bu süreç elmalar kararmaması için.
Limon kabuğunu ince ince doğrayalım, 2 adet portakal kabuğunu rendeleyelim.
Büyükçe tencereye geceden haşladığımız buğdayı alıp üzerine 2 litre sıcak su ekleyip 15 dakika pişirelim, sonrasında nohudu kuru fasulyeyi ve pirinci ekleyip 15 dakika pişirelim.
Sonrasında tencereye çubuk tarçın, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu, ekleyelim, orta ara tahta kaşıkla karıştırıp suyu eksilince sıcak su eği yapalım.
Suya koyduğumuz kuru meyvelerden kayısı, kuru üzüm ve kuş üzümü ve elemanın sularını süzelim, kuru meyveleri uygunca yıkayalım siyah suyu çıksın. Tenceremize ekleyelim ve 15 dakika daha pişirelim.
Cezveye karanfilleri alıp yarım çay bardağında kaynatalım ve süzüp suyunu tencereye ekleyelim son olarak incir, fıstık, fındık, badem ve 3 su bardağı şekeri ekleyip 20 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatıp 1 paket vanilya ekleyip karıştıralım.
Birinci sıcağı çıkınca servis için kaselere alıp dilediğiniz üzere süsleme yapabilirsiniz, herkese afiyet olsun rahmet olsun,.
Not: Aşureye süt ekleyenler oluyor. Rengini açmak için. Benim aşuremde buna gerek kalmadı, pişirme sıralamasını hakikat yaparsanız aşure kararmaz,.
Aşureyi karartan eserler incir, dut, ceviz ve kuru yemiş çeşitleri, bu yüzden pişirirken sıralama çok kıymetli, incir ve yemişleri en son ekleyelim.
Aşureyi tahta kaşıkla sık sık karıştırarak tabanı tutmasın ve suyu eksildikçe ortada sıcak su ekleyelim. Bu gereçlerden 30 kase aşure çıktı
 

Similar threads

  • Soru
Aşure Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış fasulye 1 su bardağı buğday 1 su bardağı incir 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuru kayısı 1 çay bardağı fındık 1 çay bardağı ceviz 1 adet çubuk tarçın 2.5 su bardağı toz şeker 1 tane portakal 1 tane elma 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı aşurelik buğday 1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak ) 2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek) 2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek) 150 gram kuru kayısı 150 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilogram aşurelik buğday (9 bardak kadar) 1,5 çay bardağı pirinç (benim bardaklarım büyük ajda bardaklardan) 750 gram çiğ nohut (konserve veya daha önceden haşlamış olduğunuz nohut için 7-8 bardak) 750 gram çiğ kuru fasulye (konserve veya daha önceden haşlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Aşure Tanımı İçin Materyaller 3-3, 5 litre su (Buğdaya nazaran değişebilir) 2,5 su bardağı toz şeker (İsterseniz şeker yerine bal, dut pekmezi, üzüm yahut keçi boynuzu pekmezi ile de tatlandırabilirsiniz) 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı aşurelik buğday 2 yemek kaşığı pirinç 2 su bardağı haşlanmış nohut 2 su bardağı haşlanmış fasulye 150 gram kuru kayısı 150 gram kuru incir 150 gram kuru üzüm 1 su bardağından biraz az fındık 2 litre su (buğdayları pişirmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt