Son konular

Aşure Tarifi

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Resimli Aşure Tarifi


Malzemeler
2 cay bardağı buğday
1 cay bardağı nohut
1 cay bardağı kuru fasulye
1 cay bardağı pirinc
1 corba kaşığı bulgur
2,5 su bardağı şeker
34 yemek kaşığı haşlanmış mısır
45 adet kuru kayısı
45 adet kuru incir
2 corba kaşığı kuru uzum
1 corba kaşığı hindistan cevizi
1 adet kabuk tarcın
34 adet karanfil
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
12 cay kaşığı tuz (nohutu ıslatırken kaba koymak icin)

imagesasuretarifi5ad400ef4ac44

Aşure yapılışı

Ben aşure yapmayı bilmiyorum diyorsanız işin kolayını soyliyeyim Formul cok basit; bir malzeme koyun bir taşım kaynatın aşure kendiliğinden oluyor Başlangıc onemli ilk malzeme; buğday sonrası kolay bir malzeme bir taşım kaynat işte aşure

Butun baklagillerinizi bir gece onceden ıslatınAşure gunu ayrı ayrı haşlayın
Kuru meyveleride birkac saat onceden ıslatın
Haşladığınız buğdayı bir tencereye alın Uzerine 15 bardak su ilave edinKaynatmaya başlayın(kopuk oluşur onları ayırın)
Bir taşım kaynayan buğdaya haşlanmış kuru fasulyeleri ekleyin bir taşım daha kaynatın
Haşlanmış nohutu ekleyin bir taşım daha kaynatın

ONEMLİ;Baklagillerin iyice haşlanmış olduğundan emin olun
Haşladığınız pirinci suyunu suzup aşure malzemelerine ekleyin Bir taşım kaynatın
Haşladığınız bulguru suyunu suzup aşure malzemlerine ekleyin Bir taşım kaynatın
Şekeri ekleyinBaklagiller aşure soğudukca şekeri cekecektir Tatlı sevenler oranı artırsın
Kuru meyveleri kayısı,incir kucuk parcalar halinde kesin ayrı ayrı haşlayınOnce kayısıyı ekleyip bir taşım kaynayın
Sonra kuru incirleri ekleyip bir taşım kaynatın
Mısır,Uzum,Hindistan cevizi,karanfil,kabuk tarcın eklenir bir taşım daha kaynatılır
Ocak kapatıldıktan sonra kabuk tarcını cıkartın
Aşureyi kaplarınıza dağıtın
İşte bitti Cok kolay Herkese afiyet olsun

Susleme icin
Ayıklanmış nar, cekilmiş Antep fıstığı,ceviz,dilimlenmiş fındık,badem,yer fıstığı,kuru uzum ,portakal kabuğu rendesi,hindistan cevizi koyabilirsiniz
 

Similar threads

  • Soru
Kolay Aşure Tarifi Resimli Kolay Aşure Tarifi Resimli Malzemeler 2 su bardağı Buğday 1 su bardağı Nohut 1 su bardağı Kurufasulye 1 su bardağı kuru Uzum 1 su bardağı İncir 1 su bardağı kuru Kayısı 12 su bardağı fıstık 4 su bardağı Şeker 1 yemek kaşığı karanfil 10 15 su bardağı Su Susleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Aşure nasıl yapılır Aşure tarifi Aşurenin icine neler konur Malzemeler : 2 su bardağı aşurelik buğday, 15 su bardağı su, 1 su bardağı nohut, 1 su bardağı kuru fasulye, 3 corba kaşığı kuru uzum, 3 corba kaşığı cam fıstığı, 3 su bardağı toz şeker, 5 adet incir, 6 adet kayısı, 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
  • Soru
Aşure tarifi,Aşure yapılışı Aşure malzemeleri: • 1 su bardağı aşurelik buğday • Yarım su bardağı kuru fasulye • Yarım su bardağı nohut • 10 su bardağı su • 2 su bardağı toz şeker • 150 gram kuru incir • 100 gram kuru kayısı • 100 gram tatlı badem • 1 tatlı kaşığı tuz • 100 gram kuru uzum • 50...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
aşure tarifleri resimli aşure nasıl yapılır, aşurenin tarifi resimli imagesasuretarifiresimli5ad41cc7c717d Aşure gunu Hicri takvime gore yılın ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gunune denk geliyorBu mubarek gunde paylaşmak icin pişirilecek Aşurenin tarifi; AŞURE TARİFİ İCİN MALZEMELER...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
Sutlu Aşure Tarifi Resimli Sutlu Aşure Tarifi Malzemeler 500 gr haşlanmış buğday (2 su bardağı) 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı kuru fasulye 1 cay bardağı haşlanmış mısır 1 cay bardağı haşlanmış pirinc 500 gr sut 2 su bardağı toz şeker Uzeri İcin Yeterince yeni bahar,tarcın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt