Son konular

Aşure Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Aşure Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
Yarım çay bardağı pirinç
2 su bardağı süt
2-3 litre su
3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı incir
1 çay bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 portakal kabuğu
1 portakal suyu
1 adet elma
15 -20 tane karanfil
4 yemek kaşığı pekmez
1 adet çubuk tarçın

Aşure Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
1 gece evvelden buğdayı nohutu fasulyeyi farklı kaplarda ıslı tutuyoruz.
Sonraki gün; kuru kayısı ,incir, kuru üzüm, bademin kabukları varsa bademi sabahtan suyla bekletiyoruz.
Nohut ve fasulyeyi yıkayın başka farklı haşlayın birinci olarak büyük bir tencereye buğdayı alıyoruz .
3 litre suyla yumuşayana kadar haşlıyoruz (30 dakika kâfi olacaktır).
Buğday kaynadıktan sonra üzerine pirinç fasulye nohut 2 yada 3 litre su eklenir ve 10 dakika daha kaynatılır.
Islattığımız kayısı incir küçük küçük doğrayalım.
Kaynayan aşurenin içine incir kayısı fındık badem kuru üzüm eklenir karıştırılır.
10 dakika daha kaynatılır.
1 elmayı soyalım karanfilleri batıralım üzerine.
Kaynayan aşureye ek edelim çubuk tarçını da ek edip karıştırıyoruz.
Çabucak gerisinden pekmez şeker ve sıcak süt (sütün sıcak olması onemli) portakal kabuğu (rendelenmiş) portakal suyunu da ek edip karıştıralım.
Kıvamı koyu olunca sıcak sıcak kaselere dolduralım.
Ilık olduktan sonra istegimize nazaran süsleyelim afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Aşure Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış fasulye 1 su bardağı buğday 1 su bardağı incir 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuru kayısı 1 çay bardağı fındık 1 çay bardağı ceviz 1 adet çubuk tarçın 2.5 su bardağı toz şeker 1 tane portakal 1 tane elma 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Aşure Tanımı (Enfes Aromasıyla) İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday (Çiğ) 3 su bardağı haşlanmış nohut 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye yarım çay bardağı pirinç 2 adet portakal kabuğu rendesi Yarım limon kabuğu (İnce doğranmış) 1 adet çubuk tarçın 2 adet tatlı elma 200 gr kuru üzüm 200...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı aşurelik buğday 1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak ) 2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek) 2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek) 150 gram kuru kayısı 150 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Aşure Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı buğday ( Su bardağı ölçüsü 200 ml) 1/2 (yarım) su bardağı fasulye 1/2 (yarım) su bardağı nohut 2,5 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı pirinç 1 portakal kabuğu rendesi 1,5 su bardağından biraz az şeker (Arzuya nazaran azaltılıp çoğaltılabilir) 1/2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilogram aşurelik buğday (9 bardak kadar) 1,5 çay bardağı pirinç (benim bardaklarım büyük ajda bardaklardan) 750 gram çiğ nohut (konserve veya daha önceden haşlamış olduğunuz nohut için 7-8 bardak) 750 gram çiğ kuru fasulye (konserve veya daha önceden haşlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt