Aşure Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
Yarım çay bardağı pirinç
2 su bardağı süt
2-3 litre su
3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı incir
1 çay bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 portakal kabuğu
1 portakal suyu
1 adet elma
15 -20 tane karanfil
4 yemek kaşığı pekmez
1 adet çubuk tarçın
Aşure Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
1 gece evvelden buğdayı nohutu fasulyeyi farklı kaplarda ıslı tutuyoruz.
Sonraki gün; kuru kayısı ,incir, kuru üzüm, bademin kabukları varsa bademi sabahtan suyla bekletiyoruz.
Nohut ve fasulyeyi yıkayın başka farklı haşlayın birinci olarak büyük bir tencereye buğdayı alıyoruz .
3 litre suyla yumuşayana kadar haşlıyoruz (30 dakika kâfi olacaktır).
Buğday kaynadıktan sonra üzerine pirinç fasulye nohut 2 yada 3 litre su eklenir ve 10 dakika daha kaynatılır.
Islattığımız kayısı incir küçük küçük doğrayalım.
Kaynayan aşurenin içine incir kayısı fındık badem kuru üzüm eklenir karıştırılır.
10 dakika daha kaynatılır.
1 elmayı soyalım karanfilleri batıralım üzerine.
Kaynayan aşureye ek edelim çubuk tarçını da ek edip karıştırıyoruz.
Çabucak gerisinden pekmez şeker ve sıcak süt (sütün sıcak olması onemli) portakal kabuğu (rendelenmiş) portakal suyunu da ek edip karıştıralım.
Kıvamı koyu olunca sıcak sıcak kaselere dolduralım.
Ilık olduktan sonra istegimize nazaran süsleyelim afiyet olsun.
3 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
Yarım çay bardağı pirinç
2 su bardağı süt
2-3 litre su
3 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı incir
1 çay bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı badem
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 portakal kabuğu
1 portakal suyu
1 adet elma
15 -20 tane karanfil
4 yemek kaşığı pekmez
1 adet çubuk tarçın
Aşure Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
1 gece evvelden buğdayı nohutu fasulyeyi farklı kaplarda ıslı tutuyoruz.
Sonraki gün; kuru kayısı ,incir, kuru üzüm, bademin kabukları varsa bademi sabahtan suyla bekletiyoruz.
Nohut ve fasulyeyi yıkayın başka farklı haşlayın birinci olarak büyük bir tencereye buğdayı alıyoruz .
3 litre suyla yumuşayana kadar haşlıyoruz (30 dakika kâfi olacaktır).
Buğday kaynadıktan sonra üzerine pirinç fasulye nohut 2 yada 3 litre su eklenir ve 10 dakika daha kaynatılır.
Islattığımız kayısı incir küçük küçük doğrayalım.
Kaynayan aşurenin içine incir kayısı fındık badem kuru üzüm eklenir karıştırılır.
10 dakika daha kaynatılır.
1 elmayı soyalım karanfilleri batıralım üzerine.
Kaynayan aşureye ek edelim çubuk tarçını da ek edip karıştırıyoruz.
Çabucak gerisinden pekmez şeker ve sıcak süt (sütün sıcak olması onemli) portakal kabuğu (rendelenmiş) portakal suyunu da ek edip karıştıralım.
Kıvamı koyu olunca sıcak sıcak kaselere dolduralım.
Ilık olduktan sonra istegimize nazaran süsleyelim afiyet olsun.