Son konular

Aşure

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Aşure Tanımı İçin Materyaller
3-3, 5 litre su (Buğdaya nazaran değişebilir)
2,5 su bardağı toz şeker (İsterseniz şeker yerine bal, dut pekmezi, üzüm yahut keçi boynuzu pekmezi ile de tatlandırabilirsiniz)
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı badem
1 su bardağı kabuksuz kavrulmuş fındık
1 su bardağı yer fıstığı
1 çay bardağı susam
1 tatlı kaşığı tarçın
1-2 adet portakal kabuğu
6-7 adet karanfil
10 adet kuru kaysı
5 adet kuru incir
1 adet nar
Antep fıstığı
Fındık kırıntıları
File badem (Süslemek için ne istek ederseniz artık)

Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yer fıstığını tavaya alıp kavuralım soğuduktan sonra kabuklarını çıkartalım. Bademin üzerine kaynar su ekleyip 5 dakika bekletelim suyunu süzdürüp kabuklarından ayıralım.
Akşamdan buğdayı güzelce süzgece koyup yıkayalım ve bir kaba alalım üzerine su ekleyelim. Orta sıra elimizle karıştırıp suyunu değiştirelim ne kadar suyu berrak olursa o kadar duru bir aşure olur.
Kuru üzümü de akşamdan yıkayıp suda bekletelim. Portakalın kabuklarını ince doğrayıp üzerini geçer suda bir çeşit kaynatıp acı suyunu süzdürelim.
Kayısı ve kuru inciri çok minik minik doğrayalım zira sıcak suda kaynayınca şişecektir. Nohut ve fasulye isterseniz konserveden kullanabilirsiniz yahut kendiniz haşlayabilirsiniz.
Buğdayı süzgece alıp son defa yıkayalım. Tencereye alıp üzerini hafif geçecek ölçüde sıcak su ekleyip kaynatalım. Bir tık kaynaması kâfi. Süzgeçe alıp bu suyu dökelim ki aşuremiz daha berrak olsun.
Tekrar tencereye buğdayı alalım ve 3, 5 su litre sıcak suyu ekleyip kaynatalım. Buğday yumuşayınca içerisine toz şekeri ekleyip biraz özleşmesi için kaynatalım hafif bir jelimsi kıvam aldığını göreceksiniz.
Ocağı kısıp bu evrede portakal kabuğu, incir, kaysı, karanfil, susam ve tarçını ekleyelim biraz kaynatalım. Badem, fındık ve yer fıstığını ekleyelim.
Son olarak da fasulye nohutu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Kaseye koyup süsleyelim.
 

Similar threads

  • Soru
Aşure Tanımı (Enfes Aromasıyla) İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday (Çiğ) 3 su bardağı haşlanmış nohut 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye yarım çay bardağı pirinç 2 adet portakal kabuğu rendesi Yarım limon kabuğu (İnce doğranmış) 1 adet çubuk tarçın 2 adet tatlı elma 200 gr kuru üzüm 200...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Ölçüsü Şaşmayan Tam Tutan Aşure Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı aşurelik buğday 2 yemek kaşığı pirinç 2 su bardağı haşlanmış nohut 2 su bardağı haşlanmış fasulye 150 gram kuru kayısı 150 gram kuru incir 150 gram kuru üzüm 1 su bardağından biraz az fındık 2 litre su (buğdayları pişirmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı aşurelik buğday 1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak ) 2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek) 2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek) 150 gram kuru kayısı 150 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Mis Üzere Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı fasulye 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru kayısı 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuru incir 200 gr fındık 200 gr fıstık 2 adet elma 1 su bardağı süt 4 su bardağı toz şeker ( ölçü artırılabilir) 5 litre su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilogram aşurelik buğday (9 bardak kadar) 1,5 çay bardağı pirinç (benim bardaklarım büyük ajda bardaklardan) 750 gram çiğ nohut (konserve veya daha önceden haşlamış olduğunuz nohut için 7-8 bardak) 750 gram çiğ kuru fasulye (konserve veya daha önceden haşlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt