Aşure Tarifi İçin Malzemeler
500 gram buğday
1000 gr şeker
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuş üzümü
1 su bardağı kuru kayısı
1 adet elma
1 adet portakal
2 yemek kaşığı gül suyu
1 su bardağı süt
10 adet karanfil
Üzeri için;
Toz tarçın
Susam
Ceviz
Fındık
Fıstık
Kuru incir
Nar
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
500 gram buğdayımıza 3-4 sefer yıkayıp iyice sarı suyunu süzüyoruz ve temiz su doldurup geceden ıslatıyoruz.
Aynı işlemi notumuzu da geceden ıslatıyoruz fasülyemizi pirinçimizi de ıslatıyoruz.
Sabah ıslatmış olduğumuz buğdayımızın suyunu süzüp tekrar temiz su katıp düdüklüde 1 saat pişiriyoruz.
Fasülye ve nohutu da ayrı ayrı tencerelerde pişirin.
Buğday ile birlikte aynı tencereye alıyoruz.
Pirincimizi ekliyoruz kuru üzüm kuru kayısı ve diğer malzemeleri ekliyoruz.
Şekerimizi de ekledikten sonra iyice kaynatıyoruz ,bütün malzemeleri birleştikten sonra yaklaşık 1 saat kaynatıyoruz.
Buğday suyunu çekecektir üzerine sıcak su ekleyip açabilirsiniz kaynadıkça koyulaşıyor.
Aşuremiz tamamen piştikten sonra dinlendirip servis yapabilirsiniz üzerinize istediğiniz malzemeyi atabilirsiniz sizin damak zevkinize kalmış.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram buğday
1000 gr şeker
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuş üzümü
1 su bardağı kuru kayısı
1 adet elma
1 adet portakal
2 yemek kaşığı gül suyu
1 su bardağı süt
10 adet karanfil
Üzeri için;
Toz tarçın
Susam
Ceviz
Fındık
Fıstık
Kuru incir
Nar
Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
500 gram buğdayımıza 3-4 sefer yıkayıp iyice sarı suyunu süzüyoruz ve temiz su doldurup geceden ıslatıyoruz.
Aynı işlemi notumuzu da geceden ıslatıyoruz fasülyemizi pirinçimizi de ıslatıyoruz.
Sabah ıslatmış olduğumuz buğdayımızın suyunu süzüp tekrar temiz su katıp düdüklüde 1 saat pişiriyoruz.
Fasülye ve nohutu da ayrı ayrı tencerelerde pişirin.
Buğday ile birlikte aynı tencereye alıyoruz.
Pirincimizi ekliyoruz kuru üzüm kuru kayısı ve diğer malzemeleri ekliyoruz.
Şekerimizi de ekledikten sonra iyice kaynatıyoruz ,bütün malzemeleri birleştikten sonra yaklaşık 1 saat kaynatıyoruz.
Buğday suyunu çekecektir üzerine sıcak su ekleyip açabilirsiniz kaynadıkça koyulaşıyor.
Aşuremiz tamamen piştikten sonra dinlendirip servis yapabilirsiniz üzerinize istediğiniz malzemeyi atabilirsiniz sizin damak zevkinize kalmış.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı