Son konular

Aşure

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Aşure Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış fasulye
1 su bardağı buğday
1 su bardağı incir
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı ceviz
1 adet çubuk tarçın
2.5 su bardağı toz şeker
1 tane portakal
1 tane elma
1 tane nar
Yarım paket süt

Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvelden başladığımız nohutu fasulyeyi ve buğdayı tencereye alıp 2 litre suyla kaynatıyoruz 15 dakika kaynatmanız kâfi.
Sonra kuru kayısı incir ve kuru üzümün üzerine sıcak su döküp başka bir kapta yumuşayana kadar bekletelim.
Yumuşayan gereçleri buğdayın içine atalım şayet şu azalmışsa tekrardan sıcak su ekleyelim.
Daha sonra küp küp kestiğimiz elmayı portakalı ve portakal kabuğu rendesini çubuk tarçını toz şekeri ilave edelim 15 dakika daha kaynatalım.
Hazırladığımız aşuremizi cam kaselere bölüştürelim aşure soğumaya başlayınca üzerine ceviz fındık ve narla süsleyelim afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Damak Çatlatan Aşure Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı aşurelik buğday 1 fındık büyüklüğünde zencefil (Karanfiller üstüne batırılacak ) 2 su bardağı haşlanmış nohut (Akşamdan suya koyup bekletilecek) 2 su bardağı haşlanmış fasulye aksamdan suya koyup bekletilecek) 150 gram kuru kayısı 150 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tam Ölçülü Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı buğday 1.5 su bardağı barbunya 1.5 su bardağı kurufasulye 1.5 su bardağı nohut 2 paket fındık içi 1 paket kuru kayısı 1 paket kuru üzüm 1 paket kuru incir 2 paket kuş üzümü 2 kilo şeker ( az şekerli sevenler azaltabilir) 5 litre su 6 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Aşure Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı fasulye Yarım çay bardağı pirinç 2 su bardağı süt 2-3 litre su 3 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı incir 1 çay bardağı kuru kayısı 1 çay bardağı badem 1 çay bardağı fındık 1 çay bardağı kuru üzüm 1 portakal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Mis Üzere Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı fasulye 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru kayısı 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuru incir 200 gr fındık 200 gr fıstık 2 adet elma 1 su bardağı süt 4 su bardağı toz şeker ( ölçü artırılabilir) 5 litre su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Aşure Tanımı (Enfes Aromasıyla) İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday (Çiğ) 3 su bardağı haşlanmış nohut 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye yarım çay bardağı pirinç 2 adet portakal kabuğu rendesi Yarım limon kabuğu (İnce doğranmış) 1 adet çubuk tarçın 2 adet tatlı elma 200 gr kuru üzüm 200...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt