Atıştırmalık Tuzlu Simid (Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı oda sıcaklığında
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
Yumurtanın akı
Susam
Çörek otu
Atıştırmalık Tuzlu Simid (Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım ve karıştıralım un, kabartma tozu ek edip yoğurmaya başlayalım.
Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde eklemenizde yarar var ele yapışmayacak yumuşacık bir kıvam elde edin.
Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde modüller kopararak evvel elimizle yuvarlayalım, sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit formunu verelim.
Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayalım. Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dk denetimli olarak kızarana kadar pişirelim.
Atıştırmalık Tuzlu Simid (Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı oda sıcaklığında
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
Yumurtanın akı
Susam
Çörek otu
Atıştırmalık Tuzlu Simid (Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım ve karıştıralım un, kabartma tozu ek edip yoğurmaya başlayalım.
Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde eklemenizde yarar var ele yapışmayacak yumuşacık bir kıvam elde edin.
Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde modüller kopararak evvel elimizle yuvarlayalım, sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit formunu verelim.
Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayalım. Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dk denetimli olarak kızarana kadar pişirelim.
Atıştırmalık Tuzlu Simid (Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı