Atom Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
250 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (Beyazını üzeri için kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
İç harcı için;
2 adet elma
3 adet kuru kayısı
3 adet kuru incir
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
Yumurta akı
Ceviz yahut fındık
Piştikten sonra;
Pekmez
Atom Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmaları rendeleyelim ve uygun bir tencereye alalım üzerine toz şekeri ekleyelim 2 dakika kadar kavuralım ve içerisine incir kayısı kuş üzüme ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım hazır olan iç harcımızı kenarı alıp soğutalım.
Hamuru hazırlamak için derince bir kabın içerisine oda sıcaklığında ki tereyağını koyalım üzerine öteki geri kalan materyalleri ekleyelim unu göz kararı ekledim yumuşak bir hamur elde ettim daha sonra ceviz büyüklüğünde hamuru avucumda yuvarladım.
Yuvarladığımız hamuru elimizle ortasını açalım ve içerisine harcı koyup kapatalım ve yuvarlayalım yumurtanın akına batıralım cevize bulayalım ve muffin kağıtlarının içerisine yerleştirelim.
Tepsiye yerleştirdiğimiz tatlıyı evvelden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli pişirelim.
Fırından çıkardığımız tatlıların birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pekmez gezdirelim soğuduktan sonra servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun
Atom Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
250 gram tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı (Beyazını üzeri için kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
İç harcı için;
2 adet elma
3 adet kuru kayısı
3 adet kuru incir
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
Yumurta akı
Ceviz yahut fındık
Piştikten sonra;
Pekmez
Atom Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle elmaları rendeleyelim ve uygun bir tencereye alalım üzerine toz şekeri ekleyelim 2 dakika kadar kavuralım ve içerisine incir kayısı kuş üzüme ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım hazır olan iç harcımızı kenarı alıp soğutalım.
Hamuru hazırlamak için derince bir kabın içerisine oda sıcaklığında ki tereyağını koyalım üzerine öteki geri kalan materyalleri ekleyelim unu göz kararı ekledim yumuşak bir hamur elde ettim daha sonra ceviz büyüklüğünde hamuru avucumda yuvarladım.
Yuvarladığımız hamuru elimizle ortasını açalım ve içerisine harcı koyup kapatalım ve yuvarlayalım yumurtanın akına batıralım cevize bulayalım ve muffin kağıtlarının içerisine yerleştirelim.
Tepsiye yerleştirdiğimiz tatlıyı evvelden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli pişirelim.
Fırından çıkardığımız tatlıların birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pekmez gezdirelim soğuduktan sonra servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun
Atom Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı