Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Aldığı kadar un ( 16 veya 17 tepeleme yemek kaşığı kadar)
️ İç harcı için;
4 adet kuru incir
4 adet kuru kayısı
1 avuç çekirdeksiz üzüm
2 adet elma
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
️ Üzeri için;
İri çekilmiş fındık
Yumurta akı
Üzüm pekmezi
Atom Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ, karbonat,un ve en son kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım.
İçi için; incir ve kayısıyı küçük küçük doğrayalım. İki adet elmayı rendeleyelim.
Tavaya doğramış olduğumuz kayısı ve incirleri koyalım ocağın altını kısıp 5 dakika kavuralım.
Elma rendesi, şeker ve tarçını ekleyip kokusu çıkıp elmalar suyunu çekinceye kadar kadar kavurmaya devam edelim.
Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım,avuç içi kadar elle açalım.
Ilıyan iç harçtan bir miktar içine koyup kapatalım.
Yuvarlak kurabiyeler yapalım.
Fındıkları iri kıyalım.
Yapılan kurabiyelerin üstünü yumurta akına batırıp iri kıyım fındıkların içine batıralım.
200°’de önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerlerine pekmez gezdirelim.
Afiyet olsun!….
Atom Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Aldığı kadar un ( 16 veya 17 tepeleme yemek kaşığı kadar)
️ İç harcı için;
4 adet kuru incir
4 adet kuru kayısı
1 avuç çekirdeksiz üzüm
2 adet elma
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
️ Üzeri için;
İri çekilmiş fındık
Yumurta akı
Üzüm pekmezi
Atom Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ, karbonat,un ve en son kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım.
İçi için; incir ve kayısıyı küçük küçük doğrayalım. İki adet elmayı rendeleyelim.
Tavaya doğramış olduğumuz kayısı ve incirleri koyalım ocağın altını kısıp 5 dakika kavuralım.
Elma rendesi, şeker ve tarçını ekleyip kokusu çıkıp elmalar suyunu çekinceye kadar kadar kavurmaya devam edelim.
Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım,avuç içi kadar elle açalım.
Ilıyan iç harçtan bir miktar içine koyup kapatalım.
Yuvarlak kurabiyeler yapalım.
Fındıkları iri kıyalım.
Yapılan kurabiyelerin üstünü yumurta akına batırıp iri kıyım fındıkların içine batıralım.
200°’de önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerlerine pekmez gezdirelim.
Afiyet olsun!….
Atom Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı