Atomlu Çılbır Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
4-5 adet kuru kırmızı biber
2 -3 kesim ceviz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Atomlu Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye su, sirke ve biraz tuz koyup kaynatalım, yumurtalarımızı suyun içine kırıp, klasik çılbırımızı yapalım.
Sarımsağı dövüp süzme yoğurdumuza ekleyelim. Çok az tuz ekleyip karıştıralım.
Kuru kırmızı biberlerimizi küçük kesimlere bölelim, bir cezveye tereyağını, kuru biberleri, toz kırmızı biberi ve ezdiğimiz cevizleri alalım, çok az kavurup ocağı kapatalım.
Önce yumurtaları süzüp tabağımıza alalım.
Sonra yoğurdu ve en son yağlı atom sosunu dökelim. Olağan çılbırdan çok daha lezzetli oluyor.
Atomlu Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
4-5 adet kuru kırmızı biber
2 -3 kesim ceviz
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Atomlu Çılbır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye su, sirke ve biraz tuz koyup kaynatalım, yumurtalarımızı suyun içine kırıp, klasik çılbırımızı yapalım.
Sarımsağı dövüp süzme yoğurdumuza ekleyelim. Çok az tuz ekleyip karıştıralım.
Kuru kırmızı biberlerimizi küçük kesimlere bölelim, bir cezveye tereyağını, kuru biberleri, toz kırmızı biberi ve ezdiğimiz cevizleri alalım, çok az kavurup ocağı kapatalım.
Önce yumurtaları süzüp tabağımıza alalım.
Sonra yoğurdu ve en son yağlı atom sosunu dökelim. Olağan çılbırdan çok daha lezzetli oluyor.
Atomlu Çılbır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı