Ay Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
125 gr tereyağı yada margarin eritilmiş (Ocakta eritilmiş)
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı ceviz içi
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağından bir parmak eksik un(ölçülü koyalım)
Şerbeti için:
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
Ay Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce 20-25 dakika şerbetini kaynatıyoruz.
Soğuması için bir kenara alıyoruz.
Hamuru yoğurup 3 bezeye ayırıyoruz. Toparlaması sıkıntı oluyor fakat korkmayın.
2 parmak genişliğinde 3 şerit yapıp su bardağı ağzı ile ay biçiminde kesiyoruz.
24 adet çıksa kâfi.
Yağlanmış diktörtgen borcam tepsiye diziyoruz.
200 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından alıp birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetle şerbetliyoruz.
2 saat dinlendirip soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Ay Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gr tereyağı yada margarin eritilmiş (Ocakta eritilmiş)
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı ceviz içi
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağından bir parmak eksik un(ölçülü koyalım)
Şerbeti için:
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
Ay Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce 20-25 dakika şerbetini kaynatıyoruz.
Soğuması için bir kenara alıyoruz.
Hamuru yoğurup 3 bezeye ayırıyoruz. Toparlaması sıkıntı oluyor fakat korkmayın.
2 parmak genişliğinde 3 şerit yapıp su bardağı ağzı ile ay biçiminde kesiyoruz.
24 adet çıksa kâfi.
Yağlanmış diktörtgen borcam tepsiye diziyoruz.
200 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından alıp birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetle şerbetliyoruz.
2 saat dinlendirip soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Ay Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı