Son konular

Ayran Aşı Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı buğday
1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
1 su bardağı süzme yoğurt
Taze ve kuru nane
Sızma zeytinyağı
Tuz
Yeteri kadar soğuk su ve dilerseniz buz

Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Buğdayları çokça yıkayıp 1 gece evvelden ıslatın.
Ben olağanda nohut her vakit kendim haşlayıp kabuklarını soyup kullanırım, bu biçimde haşlanmış birinci sefer kullandım ve çok şad kaldım. Siz kendiniz haşlayacaksanız onu da 1 gece evvelden ıslatın.
Sonraki gün ıslattığınız buğdayın suyunu süzün ve berraklaşana kadar çokça yıkayın.
Üzerine pak su ekleyerek yumuşayana dek haşlayın. (ben haşlama suyu çok fazla olmadığı için süzmedim, kendi haşlama suyu lezzet ve kıvam veriyor sizde süzmeyin. ) tuz ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın.
Başka bir karıştırma kabında süzme yoğurt ve soğuk suyu çırpın.
Güzelce ılınan-soğuyan buğdayların üzerine yoğurtlu karışımı ekleyin.
Haşlanmış kabukları soyuluş nohutları, bol sızma zeytinyağı, kuru ve taze nane ekleyip karıştırın ve tekrar buzdolabına alın. Mümkünse en az 1-2 saat dinlendirip buz üzere olduktan sonra servise alın.
 
Üst Alt