Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım kg yoğurt
Tuz
Su
1 tutam kuru nane
Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Buğday yıkanıp süzülür. Üstünü geçecek kadar suyla doldurulup tuz eklenip 20-25 dakika haşlanır.
Yaklaşık 2 saat kapağı kapalı bekletilir. Soğuk suyla yıkanıp süzülür.
Yoğurt suyla seyreltilerek buğdaylara eklenir.
Tuz ve nane eklenerek servis edilir. Afiyet olsun
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım kg yoğurt
Tuz
Su
1 tutam kuru nane
Ayran Aşı Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Buğday yıkanıp süzülür. Üstünü geçecek kadar suyla doldurulup tuz eklenip 20-25 dakika haşlanır.
Yaklaşık 2 saat kapağı kapalı bekletilir. Soğuk suyla yıkanıp süzülür.
Yoğurt suyla seyreltilerek buğdaylara eklenir.
Tuz ve nane eklenerek servis edilir. Afiyet olsun