Son konular

Ayran Corbası (Erzurum Yoresi)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ayran Corbası (Erzurum Yoresi) Tarifi İcin Malzemeler Rahmetli babaannemin tarifi Bu corba Erzurumlulara Ramazan ’ı hatırlatır 30 gun boyunca bu corba icilir Ayran corbası yaptım derseniz koşa koşa gelirler Cok besleyici tok tutan bir corba Biz kalabalık değiliz derseniz corba piştikten sonra sıcakken kavanozlara koyup kapatın Buzdolabından istediğiniz zaman cıkarıp sıcak suyla kıvamını ayarlayıp yiyebilirsiniz Birde bu corbanın olmazsa olmazı aş otu dediğimiz tuzla salamura edilmiş kişniş Bu otun yerine maydanoz yada nane koysanız da olur tabi ki ama bulabilirseniz super olur


*2 bardak buğday
*1 kg yoğurt
*400 gr kıyma
*1 yumurta
*2 orta boy soğan
*1 cay bardağı zeytinyağı
*3 kaşık un
*Kişniş ( Aş otu )

Ayran Corbası (Erzurum Yoresi) Tarifi Yapılışı
1
*Buğdayı akşamdan suya koyabilir ertesi gun pişirebilirsiniz
*Ben duduklude 50dk pişirdim
*Pişerken bu sırada kıyma icine sadece tuz koyup minik kofteleri yapıp un serilmiş bir kapta sallayıp kofteleri una buluyoruz
*Buğdayımız pişince bir kenarda yoğurdu cırpıp icine 1 yumurta kırıp sıcak corbamızdan yoğurdun icine azar azar alıp yoğurdun ısısını ılıştırıyoruz
*Corbamıza yavaş yavaş karıştırarak yoğurdu ekliyoruz
*Karıştıra karıştıra bir taşım pişince icine kofteleri ekliyoruz
*Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin dibi tutabilir
*Kofteler de pişince corba kıvamını alınca
*İcine kişniş ( aş otu ) ekliyoruz
*Zeytinyağında kızarana kadar pişirdiğimiz soğanları corbamıza ekliyoruz

Afiyet olsun
 
Üst Alt