Ayva Reçeli (Püf Noktaları İle) Tarifi İçin Malzemeler
2.5 kilo ayva
2.5 kilo şeker
2.5 litre su
Ayvaların çekirdekleri
Yarım limon
Ayva Reçeli (Püf Noktaları İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
ilk olarak ayvalarımızı soyalım.
Soyduğumuz ayvaları su dolu kaba koyalım.
Kararmamaları için içine biraz limon da sıkabilirsiniz.
Ayva çekirdeklerini biriktirin. Daha sonra içine katacağız.
Ayvaları doğramaya geçmeden şerbeti ocağa koyalım.
Şerbetimiz kaynarken ayvaları minik minik doğrayalım. Çok minik olmasına dikkat edelim.
Şerbetimizi 15 dakika kaynatalım.
Doğranan ayvaları şerbetin içine katalım. Ayvaları kaynatalım.
Büyük gözün orta ısısında kaynatalım. 1 saat kadar kaynatın.
1 saat kaynayan ayvalara ayvaların çekirdeklerini ve minik doğranmış yarım limonu katalım. Karıştırıp kaynatmaya devam edelim.
Yarım saat daha kaynayan reçeli gözlemleyelim.
Köpürmesi önemli köpüren reçel olmuş demektir.
Köpürdüğünü gördüyseniz altını kapatın ve reçeli soğumaya bırakın.
Sıcak şişelemeyin.Soğutup siseleyin ve dolapta saklayın.
Rengine aldanmayın. Sabaha soğuduğunda kıpkırmızı olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
Ayva Reçeli (Püf Noktaları İle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2.5 kilo ayva
2.5 kilo şeker
2.5 litre su
Ayvaların çekirdekleri
Yarım limon
Ayva Reçeli (Püf Noktaları İle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
ilk olarak ayvalarımızı soyalım.
Soyduğumuz ayvaları su dolu kaba koyalım.
Kararmamaları için içine biraz limon da sıkabilirsiniz.
Ayva çekirdeklerini biriktirin. Daha sonra içine katacağız.
Ayvaları doğramaya geçmeden şerbeti ocağa koyalım.
Şerbetimiz kaynarken ayvaları minik minik doğrayalım. Çok minik olmasına dikkat edelim.
Şerbetimizi 15 dakika kaynatalım.
Doğranan ayvaları şerbetin içine katalım. Ayvaları kaynatalım.
Büyük gözün orta ısısında kaynatalım. 1 saat kadar kaynatın.
1 saat kaynayan ayvalara ayvaların çekirdeklerini ve minik doğranmış yarım limonu katalım. Karıştırıp kaynatmaya devam edelim.
Yarım saat daha kaynayan reçeli gözlemleyelim.
Köpürmesi önemli köpüren reçel olmuş demektir.
Köpürdüğünü gördüyseniz altını kapatın ve reçeli soğumaya bırakın.
Sıcak şişelemeyin.Soğutup siseleyin ve dolapta saklayın.
Rengine aldanmayın. Sabaha soğuduğunda kıpkırmızı olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.
Ayva Reçeli (Püf Noktaları İle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı