Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Tamamen Doğal) Tarifi İçin Malzemeler
2,5 kilo ayva (soyup doğradıktan sonra)
2 kilo şeker
2 litre su
1 limon suyu
5-6 tane ayva kabuğu
5-6 tane ayvanın çekirdeği
Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Tamamen Doğal) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları güzelce yıkayarak başlıyoruz kabuklarını soyup kabukların ve çekirdeklerinin birazını ayırıyoruz.
Ayvaları küçük küp şeklinde doğruyoruz.
Reçel kaynatacağımız tencereye ayvaları alıp üzerine şekeri döküp biraz sallayalım, şeker tencerenin altına doğruda insin ve kapağını kapatıp 10-12 saat suyunu bırakması için bekletiyoruz.
Bende ayvaların hiç suyu çıkmadı akşamdan şekere yatırdım ve sabah tencereye 1 litre su ilave edip ocağı yakıyoruz.
Kaynamaya başlayınca ayrı bir tencerenin içine ayva kavuklarını ve çekirdeklerini koyuyoruz.
Üzerlerine de 1 litre su ilave edip yarım saat kısık ateşte kaynatıyoruz ve kabuklardaki suyu sıcakken kaynamakta olan reçele ilave ediyoruz (ayvanın kabuğu renk, çekirdeği kıvam veriyor)
Reçel kaynadıkça rengi kızarıyor ben kaynamaya başladıktan sonra 2 saat kaynattım .
Yarım saat filan öncesindede limon suyunu ilave ettim sıcakken kıvamı belli olmuyor.
3-4 kaşık bi tabağa alıp soğutun sizcede kıvamı yeterliyse ocağı kısıp kaynarken kavanozlara doldurup kapaklarını kapatıyoruz ve düz bir zeminde serili kalın bi örtünün.
Üzerine ters çeviriyoruz kavanozların üzerini sıkıca kapatıyoruz ,bir gün sonra kavanozları düz çevirip serin bir yerde saklıyoruz afiyet olsun
Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Tamamen Doğal) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2,5 kilo ayva (soyup doğradıktan sonra)
2 kilo şeker
2 litre su
1 limon suyu
5-6 tane ayva kabuğu
5-6 tane ayvanın çekirdeği
Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Tamamen Doğal) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları güzelce yıkayarak başlıyoruz kabuklarını soyup kabukların ve çekirdeklerinin birazını ayırıyoruz.
Ayvaları küçük küp şeklinde doğruyoruz.
Reçel kaynatacağımız tencereye ayvaları alıp üzerine şekeri döküp biraz sallayalım, şeker tencerenin altına doğruda insin ve kapağını kapatıp 10-12 saat suyunu bırakması için bekletiyoruz.
Bende ayvaların hiç suyu çıkmadı akşamdan şekere yatırdım ve sabah tencereye 1 litre su ilave edip ocağı yakıyoruz.
Kaynamaya başlayınca ayrı bir tencerenin içine ayva kavuklarını ve çekirdeklerini koyuyoruz.
Üzerlerine de 1 litre su ilave edip yarım saat kısık ateşte kaynatıyoruz ve kabuklardaki suyu sıcakken kaynamakta olan reçele ilave ediyoruz (ayvanın kabuğu renk, çekirdeği kıvam veriyor)
Reçel kaynadıkça rengi kızarıyor ben kaynamaya başladıktan sonra 2 saat kaynattım .
Yarım saat filan öncesindede limon suyunu ilave ettim sıcakken kıvamı belli olmuyor.
3-4 kaşık bi tabağa alıp soğutun sizcede kıvamı yeterliyse ocağı kısıp kaynarken kavanozlara doldurup kapaklarını kapatıyoruz ve düz bir zeminde serili kalın bi örtünün.
Üzerine ters çeviriyoruz kavanozların üzerini sıkıca kapatıyoruz ,bir gün sonra kavanozları düz çevirip serin bir yerde saklıyoruz afiyet olsun
Ayva Reçeli (Tam Kıvamında Tamamen Doğal) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı