Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
1 kg ayva ( ben 4 tane ayva kullandım)
1 kg şeker
3 su bardağı su
1/2 (yarım) çay bardağı limon
Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları soyup içi su dolu ve yarım limon sıkılmış bir kaba koyalım, bu işlemi ayvaların kararmaması için mutlaka yapalım.
Dilimlediğimiz ayvaları pişireceğimiz tencereye koyalım çekirdeklerini atmayalım renk vermesi için kullanacağız.
Ayvaların üzerine üç su bardağı kaynamış su dökelim kapağını kapatalım kaynamaya başlayınca ocağı orta ayara alalım.
On dakika kadar kaynamak yeterli oluyor tahta kaşıkla nazikçe ara ara karıştıralım.
Yumuşayan ayvalara şekerimizi dökelim sonra kapağı açıyoruz.
Orta ısıda saate bakarak elli dakika kadar sürüyor pişmesi üzerindeki köpüğü alalım kıvamı olunca limon suyunu dökelim onbeş dakika kadar daha kaynatalım.
Reçelimiz hazır.
Saklamak isteyen önceden sterilize edilmiş kavanoza koyup saklayabilir.
Ayvalarım çok güzel çıkmadı rengide istediğim kırmızılıkta olmadı ama yinede tadı güzel ve lokum gibi yumuşacık oldu.
Ayva reçelini yumuşak sevmeyenler.
Suyunu şekerini birlikte koyup pişirirlerse kıvamı sert olur.
Ayvaların çekirdeklerini küçük bir tabağa koyun tabağa su tutun süzdürün çekirdekleri elinizle bir araya toplayın sonra elinize alın birbirlerini tutmasını sağlayın ben bu şekilde yaptım reçelime koydum çekirdekler hiç dağılmadı resimde de gösterdim karanfil seven 2 tanede karanfil koyabilir ben koymadım.
Bu kadar emeksiz yemek olmuyor sevgi gününüz kutlu olsun
Ayva Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg ayva ( ben 4 tane ayva kullandım)
1 kg şeker
3 su bardağı su
1/2 (yarım) çay bardağı limon
Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları soyup içi su dolu ve yarım limon sıkılmış bir kaba koyalım, bu işlemi ayvaların kararmaması için mutlaka yapalım.
Dilimlediğimiz ayvaları pişireceğimiz tencereye koyalım çekirdeklerini atmayalım renk vermesi için kullanacağız.
Ayvaların üzerine üç su bardağı kaynamış su dökelim kapağını kapatalım kaynamaya başlayınca ocağı orta ayara alalım.
On dakika kadar kaynamak yeterli oluyor tahta kaşıkla nazikçe ara ara karıştıralım.
Yumuşayan ayvalara şekerimizi dökelim sonra kapağı açıyoruz.
Orta ısıda saate bakarak elli dakika kadar sürüyor pişmesi üzerindeki köpüğü alalım kıvamı olunca limon suyunu dökelim onbeş dakika kadar daha kaynatalım.
Reçelimiz hazır.
Saklamak isteyen önceden sterilize edilmiş kavanoza koyup saklayabilir.
Ayvalarım çok güzel çıkmadı rengide istediğim kırmızılıkta olmadı ama yinede tadı güzel ve lokum gibi yumuşacık oldu.
Ayva reçelini yumuşak sevmeyenler.
Suyunu şekerini birlikte koyup pişirirlerse kıvamı sert olur.
Ayvaların çekirdeklerini küçük bir tabağa koyun tabağa su tutun süzdürün çekirdekleri elinizle bir araya toplayın sonra elinize alın birbirlerini tutmasını sağlayın ben bu şekilde yaptım reçelime koydum çekirdekler hiç dağılmadı resimde de gösterdim karanfil seven 2 tanede karanfil koyabilir ben koymadım.
Bu kadar emeksiz yemek olmuyor sevgi gününüz kutlu olsun
Ayva Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı