Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
5-6 adet ayva
1 kilo şeker
2 tane karanfil (isteğe göre)
2 adet limonun suyu
2 adet ayva çekirdeği
4 su bardağı sıcak su
Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları soyup soğuk suyun içinde 15-20 dk bekletiyoruz.
Daha sonra küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz.
İçine suyunu ek edip 15 dk kadar yumuşaması için orta ateşte pişiriyoruz, ayva çekirdeği, karanfil ve şekerini koyup 1 saate yakın kaynatıyoruz ( kısık ateşte).
Ocaktan almamıza son 15 dk kala limon suyunu ekleyip tekrar kaynamaya bırakıyoruz.
Rengi dönüp ağırlaşınca ocaktan alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz, reçelimiz hazır afiyet olsun
Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5-6 adet ayva
1 kilo şeker
2 tane karanfil (isteğe göre)
2 adet limonun suyu
2 adet ayva çekirdeği
4 su bardağı sıcak su
Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları soyup soğuk suyun içinde 15-20 dk bekletiyoruz.
Daha sonra küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz.
İçine suyunu ek edip 15 dk kadar yumuşaması için orta ateşte pişiriyoruz, ayva çekirdeği, karanfil ve şekerini koyup 1 saate yakın kaynatıyoruz ( kısık ateşte).
Ocaktan almamıza son 15 dk kala limon suyunu ekleyip tekrar kaynamaya bırakıyoruz.
Rengi dönüp ağırlaşınca ocaktan alıyoruz, soğumaya bırakıyoruz, reçelimiz hazır afiyet olsun
Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı