Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
6 adet büyük uzunluk ayva (700gr)
1 kg şeker
750 ml su
3-4 tane minik limon tuzu
Ayvaların çekirdeği
2-3 tane ayvanın kabuğu
3-4 tane karanfil
Ayvaları bekletmek için;
1 limonun suyu
Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları soyup küp küp doğruyoruz ve limonlu suya atıyoruz.
Tenceremize suyumuzu kaynatıp, doğradığımız ayvaları içine atıp 5 dakika haşlayıp, süzüyoruz.
750ml suyu ve 1 kilogram şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Ayvaları, çekirdekleri ve kabuklarını ek ediyoruz. 20 dakika da bu türlü kaynatıyoruz.
Limon tuzunu ekliyoruz 5 dakikada limon tuzu ile kaynatıp içindeki kabuk ve çekirdekleri alıyoruz.
Sıcakken kavanozlarımızı alıp kapağını kapatıyoruz.
Not 1: Ortada denetim edelim şerbeti ne koyu ne cıvık olmamalı.
Not 2: Orta göz ocakta orta harlı ateşte pişirelim.
Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 adet büyük uzunluk ayva (700gr)
1 kg şeker
750 ml su
3-4 tane minik limon tuzu
Ayvaların çekirdeği
2-3 tane ayvanın kabuğu
3-4 tane karanfil
Ayvaları bekletmek için;
1 limonun suyu
Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları soyup küp küp doğruyoruz ve limonlu suya atıyoruz.
Tenceremize suyumuzu kaynatıp, doğradığımız ayvaları içine atıp 5 dakika haşlayıp, süzüyoruz.
750ml suyu ve 1 kilogram şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Ayvaları, çekirdekleri ve kabuklarını ek ediyoruz. 20 dakika da bu türlü kaynatıyoruz.
Limon tuzunu ekliyoruz 5 dakikada limon tuzu ile kaynatıp içindeki kabuk ve çekirdekleri alıyoruz.
Sıcakken kavanozlarımızı alıp kapağını kapatıyoruz.
Not 1: Ortada denetim edelim şerbeti ne koyu ne cıvık olmamalı.
Not 2: Orta göz ocakta orta harlı ateşte pişirelim.
Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı