Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
4 çorba kasesi dolusu doğranmış ayva (Tahmini 7-8 adet orta boy ayva)
4 çorba kasesi toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı (Renginin parlak olması için)
3-4 adet karanfil
6-7 adet ayva çekirdeği
Karanfil tercihe kalmış
Her kaseye göre 3 yemek kaşığı su
Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaların kabuklarını soyalım. Çekirdek yataklarını temizleyelim. İçi su dolu kaba koyalım (Kararmasın)
Tekrar yıkayıp süzdürelim. Küçük küçük doğrayalım kaseyle ölçelim(4 kase)
Doğradığımız ayvaları tencereye koyalım. Toz şeker karanfili ve çekirdekleri ekleyelim. Tencereyi ocağa alalım.
Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri temizleyelim. Kısık ateşe alıp kaynatalım.
Ayvalar yumuşayıp reçel kıvamına gelince limon suyunu ve tereyağı ilave edelim. Bir kaç taşım daha kaynatalım.
Kaşıktan şerbet uzamaya başlayıp son damlası kaşıkta kalıyorsa olmuş demektir. Ocağı kapatalım.
Eğer uzun süreli bekletecekseniz sıcakken kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatarak vakumlayın.
Hemen tüketecekseniz yine sıcakken kavanozlara doldurup soğuduktan sonra dolaba kaldırın. Afiyet olsun.
Not: Benim ayvalarım bir kısmı köy ayvasıydı diğerini satın alınmıştım. Galiba cinsinden dolayı bazısı sert bazısıda yumuşak oldu. Özellikle belirtmek istedim bazen ayvadan kaynaklı sertleşmeler olabiliyormuş. Bunu farkettim.
Ayva Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 çorba kasesi dolusu doğranmış ayva (Tahmini 7-8 adet orta boy ayva)
4 çorba kasesi toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı (Renginin parlak olması için)
3-4 adet karanfil
6-7 adet ayva çekirdeği
Karanfil tercihe kalmış
Her kaseye göre 3 yemek kaşığı su
Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaların kabuklarını soyalım. Çekirdek yataklarını temizleyelim. İçi su dolu kaba koyalım (Kararmasın)
Tekrar yıkayıp süzdürelim. Küçük küçük doğrayalım kaseyle ölçelim(4 kase)
Doğradığımız ayvaları tencereye koyalım. Toz şeker karanfili ve çekirdekleri ekleyelim. Tencereyi ocağa alalım.
Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri temizleyelim. Kısık ateşe alıp kaynatalım.
Ayvalar yumuşayıp reçel kıvamına gelince limon suyunu ve tereyağı ilave edelim. Bir kaç taşım daha kaynatalım.
Kaşıktan şerbet uzamaya başlayıp son damlası kaşıkta kalıyorsa olmuş demektir. Ocağı kapatalım.
Eğer uzun süreli bekletecekseniz sıcakken kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatarak vakumlayın.
Hemen tüketecekseniz yine sıcakken kavanozlara doldurup soğuduktan sonra dolaba kaldırın. Afiyet olsun.
Not: Benim ayvalarım bir kısmı köy ayvasıydı diğerini satın alınmıştım. Galiba cinsinden dolayı bazısı sert bazısıda yumuşak oldu. Özellikle belirtmek istedim bazen ayvadan kaynaklı sertleşmeler olabiliyormuş. Bunu farkettim.
Ayva Reçeli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı