Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet ayva
12 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karanfil
1 çubuk tarçın
1 su bardağı vişne
3 su bardağı su
Ayvalardan çıkan çekirdekler
Üzeri için;
Süt kaymağı
Krem şanti
Veya kaymak tadında (ben kaymak tadında kullandım)
Ceviz fındık veya badem
Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvalarımızı soyuyoruz. İkiye bölüyoruz.
İçlerini temizliyoruz ama çekirdeklerini kenara ayırıyoruz.
Seçtiğimiz tencereye yerleştiriyoruz.
Her parçanın üzerine 2 yemek kaşığı şeker koyuyoruz.
Vişnelerimizi karanfillerimizi çubuk tarçını ve çekirdeklerimizi ayvaların üzerlerine serpiştiriyoruz.
Suyumuzu sa koyup pişmesi için kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz ara ara ters çeviriyoruz.
Çatal batacak kadar pişince soğuması için ayvalarımızı bi yere alıyoruz soğuyunca kremamız ile servis ediyoruz afiyet olsun
Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet ayva
12 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karanfil
1 çubuk tarçın
1 su bardağı vişne
3 su bardağı su
Ayvalardan çıkan çekirdekler
Üzeri için;
Süt kaymağı
Krem şanti
Veya kaymak tadında (ben kaymak tadında kullandım)
Ceviz fındık veya badem
Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvalarımızı soyuyoruz. İkiye bölüyoruz.
İçlerini temizliyoruz ama çekirdeklerini kenara ayırıyoruz.
Seçtiğimiz tencereye yerleştiriyoruz.
Her parçanın üzerine 2 yemek kaşığı şeker koyuyoruz.
Vişnelerimizi karanfillerimizi çubuk tarçını ve çekirdeklerimizi ayvaların üzerlerine serpiştiriyoruz.
Suyumuzu sa koyup pişmesi için kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz ara ara ters çeviriyoruz.
Çatal batacak kadar pişince soğuması için ayvalarımızı bi yere alıyoruz soğuyunca kremamız ile servis ediyoruz afiyet olsun
Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı