SoruCevap
Yeni Üye
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
5-6 adet ayva
12 yemek kaşığı toz şeker (Her yarım ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı olacak şekilde)
2 bardak vişne suyu
1 çubuk tarçın
3 tane karanfil
Ayvanın içinden çıkan çekirdekleri
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvanın kabuklarını soyalım uygun bir tencere yahut tavaya alalım.
Üzerine ayvaları yerleştirelim karanfil çubuk tarçın ve ayvanın çekirdeklerini ekleyip, her yarım ayvanın üzerine iki yemek kaşığı toz şeker dökelim.
İki bardak vişne suyu ek edip kısık ateşte pişirelim.
Arada ayvaları aykırı çevirelim üzerine suyundan döküp, çektirelim.
Kıvam alan suyunu çeken ayvaları ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Kaymak ve cevizle süsleyelim servis yapalım. Afiyet olsun
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5-6 adet ayva
12 yemek kaşığı toz şeker (Her yarım ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı olacak şekilde)
2 bardak vişne suyu
1 çubuk tarçın
3 tane karanfil
Ayvanın içinden çıkan çekirdekleri
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvanın kabuklarını soyalım uygun bir tencere yahut tavaya alalım.
Üzerine ayvaları yerleştirelim karanfil çubuk tarçın ve ayvanın çekirdeklerini ekleyip, her yarım ayvanın üzerine iki yemek kaşığı toz şeker dökelim.
İki bardak vişne suyu ek edip kısık ateşte pişirelim.
Arada ayvaları aykırı çevirelim üzerine suyundan döküp, çektirelim.
Kıvam alan suyunu çeken ayvaları ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
Kaymak ve cevizle süsleyelim servis yapalım. Afiyet olsun
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı