Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
3-4 adet ayva
Toz şeker (Her bir dilim için 2 yemek kaşığı)
7-8 kesim hibiskus
1 su bardağı su
İsteğe bağlı karanfil, çubuk tarçın
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvalar soyularak ikiye bölünür ve çekirdek yatağı çıkarılır.
Kabukları ve çekirdeklerini atmıyoruz.
Pişireceğimiz tencerenin altına diziyoruz.
Ayva dilimleri kabukların üzerine dizilir.
Her dilim için 2 yemek kaşığı şeker ayvaların üzerine koyulur.
Tencereye şu eklenir ve hibiskus eklenir.
Kapağı kapatılarak orta ateşte pişirilmeye başlanır.
Tarçın ve karanfil eklemek isterseniz bu basamakta ekleyebilirsiniz. Ben bu tanımda kullanmadım.
Kaynamaya başlayınca kapak aralanır ve en kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
Rengini dengelemek için ortada ayvaların üzerine suyundan gezdirilir.
Pişen ayvaların altı kapatılır ve büsbütün soğuyana kadar tencereden alınmaz. Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3-4 adet ayva
Toz şeker (Her bir dilim için 2 yemek kaşığı)
7-8 kesim hibiskus
1 su bardağı su
İsteğe bağlı karanfil, çubuk tarçın
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvalar soyularak ikiye bölünür ve çekirdek yatağı çıkarılır.
Kabukları ve çekirdeklerini atmıyoruz.
Pişireceğimiz tencerenin altına diziyoruz.
Ayva dilimleri kabukların üzerine dizilir.
Her dilim için 2 yemek kaşığı şeker ayvaların üzerine koyulur.
Tencereye şu eklenir ve hibiskus eklenir.
Kapağı kapatılarak orta ateşte pişirilmeye başlanır.
Tarçın ve karanfil eklemek isterseniz bu basamakta ekleyebilirsiniz. Ben bu tanımda kullanmadım.
Kaynamaya başlayınca kapak aralanır ve en kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
Rengini dengelemek için ortada ayvaların üzerine suyundan gezdirilir.
Pişen ayvaların altı kapatılır ve büsbütün soğuyana kadar tencereden alınmaz. Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı