Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
4 adet ayva
Her bir yarım ayva için ortasını dolduracak kadar toz şeker (2 çorba kaşığı kadar)
1 su bardağı su (250 ml)
3 yemek kaşığı hibiskus/nar çiçeği kurusu
2 adet kabuk tarçın
4 adet karanfil
Ayvanın kabukları ve çekirdeği
Üzeri için;
Kaymak
Fıstık
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Asla besin boyası yoktur. En doğalından. Birinci olarak ayvalarımızı soyup kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.
Tencereye yerleştirdiğimiz ayvaların ortasına şeker eği yapıyoruz.
Hibüskusü yıkayıp, tencereye yerleştiriyoruz.
Sırasıyla kabuk tarçın ve karanfil ek ediyoruz.
Ayvaların üstüne geçmeyecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Ayvanın kabuklarını renk vermesi için tencereye koyabilirsiniz.
Ayvanın çekirdeklerini de tencereye atın suyunun jölelenmesini sağlar.
Pişirirken de orta sıra alt üst ediyoruz.
Soğuduktan sonra kaymak, ceviz, antep fıstığıyla sunum yapabilirsiniz
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet ayva
Her bir yarım ayva için ortasını dolduracak kadar toz şeker (2 çorba kaşığı kadar)
1 su bardağı su (250 ml)
3 yemek kaşığı hibiskus/nar çiçeği kurusu
2 adet kabuk tarçın
4 adet karanfil
Ayvanın kabukları ve çekirdeği
Üzeri için;
Kaymak
Fıstık
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Asla besin boyası yoktur. En doğalından. Birinci olarak ayvalarımızı soyup kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.
Tencereye yerleştirdiğimiz ayvaların ortasına şeker eği yapıyoruz.
Hibüskusü yıkayıp, tencereye yerleştiriyoruz.
Sırasıyla kabuk tarçın ve karanfil ek ediyoruz.
Ayvaların üstüne geçmeyecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Ayvanın kabuklarını renk vermesi için tencereye koyabilirsiniz.
Ayvanın çekirdeklerini de tencereye atın suyunun jölelenmesini sağlar.
Pişirirken de orta sıra alt üst ediyoruz.
Soğuduktan sonra kaymak, ceviz, antep fıstığıyla sunum yapabilirsiniz
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı