Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
4 adet ayva
8 yemek kaşığı şeker
10 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Su
Kreması için ;
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı kaymak
1 ince belli çay bardağı soğuk süt
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk başta bir kaba limonlu su yapıyoruz ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığımız ve kabukları soyulmuş ayvaları bu limonlu suda 5 dk kadar bekletiyoruz.
Bir tencereye ayvanın kabuklarını ve çekirdeklerini yerleştirip üzerine ayvaları da alıyoruz.
Her ayvanın üzerine 1 yemek kaşığı şeker döküyoruz.
Tencereye karanfil ve çubuk tarçını da ekleyerek üzerini geçene kadar su döküp ocağın orta gözünde kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişiriyoruz.
Arada kontrol edin ayvalarımız yumuşamış mı diye.
Bir kapta süt ve krem şantiyi kıvam alana kadar çırpıyoruz .
Sonrasında kaymağı da ilave ederek bir tur daha çevirip buzdolaba alıyoruz.
Pişen ayvaları servis tabağına alarak orta boşluklarına kaymaklı krem şantiden koyarak süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet ayva
8 yemek kaşığı şeker
10 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Su
Kreması için ;
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı kaymak
1 ince belli çay bardağı soğuk süt
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk başta bir kaba limonlu su yapıyoruz ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığımız ve kabukları soyulmuş ayvaları bu limonlu suda 5 dk kadar bekletiyoruz.
Bir tencereye ayvanın kabuklarını ve çekirdeklerini yerleştirip üzerine ayvaları da alıyoruz.
Her ayvanın üzerine 1 yemek kaşığı şeker döküyoruz.
Tencereye karanfil ve çubuk tarçını da ekleyerek üzerini geçene kadar su döküp ocağın orta gözünde kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişiriyoruz.
Arada kontrol edin ayvalarımız yumuşamış mı diye.
Bir kapta süt ve krem şantiyi kıvam alana kadar çırpıyoruz .
Sonrasında kaymağı da ilave ederek bir tur daha çevirip buzdolaba alıyoruz.
Pişen ayvaları servis tabağına alarak orta boşluklarına kaymaklı krem şantiden koyarak süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı