Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
5 orta uzunluk ayva
15 yemek kaşığı şeker
1 kabuk tarçın
13 karanfil
1/2 (yarım) su bardağı su
Sunum için;
Kaymak
Dövülmüş ceviz ve fıstık
Ayvalar kararmasın diye;
1 litre su
1 limon
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvalarımızı ortadan ikiye bölüp çekirdek kısımlarını dondurma kaşığıyla çıkarıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.
Kararmaması için derin bir kaba 1 lt suyumuza 1 limonumuzu sıkıyoruz ve soyup ortasını çıkardığımız ayvaları atıyoruz.
Çekirdeklerin hepsini pişerken renk vermesi için kullanacağımız için ayırıyoruz.
Ayva soyma sürecimiz bitince pişirme tavamıza oyduğumuz kısımlar üst gelecek biçimde diziyoruz, şayet düzgün durmuyorsa alt kısımlarını birazcık düzeltebiliriz.
Her ayvanın üzerine 3er yemek kaşığı toz şekerimizi koyuyoruz.
Kabuk tarçınımızı ve karanfillerimizi yıkayıp tavamıza atıyoruz son olarak çekirdekleri ve yarım su bardağı suyunuda ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıyoruz ve 1-1. 30 saat denetimli bir halde pişiriyoruz.
Ayvalarımız 1 saatten sonra renk vermeye başlıyor ben 1 saat sonunda kabuk tarçını çıkardım ve yarım saat daha pişirdim suyu jöle kıvamına yakın bir hal alınca altını kapatıp servis tabağımıza alıyoruz.
Üzerine tavada kalan şerbetimizi kaşıkla döküyoruz.
Soğuyunca üzerlerine 1er tatlı kaşığı kaymak koyup dövülmüş ceviz yahut fıstıkla süslüyoruz.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 orta uzunluk ayva
15 yemek kaşığı şeker
1 kabuk tarçın
13 karanfil
1/2 (yarım) su bardağı su
Sunum için;
Kaymak
Dövülmüş ceviz ve fıstık
Ayvalar kararmasın diye;
1 litre su
1 limon
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvalarımızı ortadan ikiye bölüp çekirdek kısımlarını dondurma kaşığıyla çıkarıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.
Kararmaması için derin bir kaba 1 lt suyumuza 1 limonumuzu sıkıyoruz ve soyup ortasını çıkardığımız ayvaları atıyoruz.
Çekirdeklerin hepsini pişerken renk vermesi için kullanacağımız için ayırıyoruz.
Ayva soyma sürecimiz bitince pişirme tavamıza oyduğumuz kısımlar üst gelecek biçimde diziyoruz, şayet düzgün durmuyorsa alt kısımlarını birazcık düzeltebiliriz.
Her ayvanın üzerine 3er yemek kaşığı toz şekerimizi koyuyoruz.
Kabuk tarçınımızı ve karanfillerimizi yıkayıp tavamıza atıyoruz son olarak çekirdekleri ve yarım su bardağı suyunuda ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıyoruz ve 1-1. 30 saat denetimli bir halde pişiriyoruz.
Ayvalarımız 1 saatten sonra renk vermeye başlıyor ben 1 saat sonunda kabuk tarçını çıkardım ve yarım saat daha pişirdim suyu jöle kıvamına yakın bir hal alınca altını kapatıp servis tabağımıza alıyoruz.
Üzerine tavada kalan şerbetimizi kaşıkla döküyoruz.
Soğuyunca üzerlerine 1er tatlı kaşığı kaymak koyup dövülmüş ceviz yahut fıstıkla süslüyoruz.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı