Son konular

Ayva Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
5 orta uzunluk ayva
15 yemek kaşığı şeker
1 kabuk tarçın
13 karanfil
1/2 (yarım) su bardağı su
Sunum için;
Kaymak
Dövülmüş ceviz ve fıstık
Ayvalar kararmasın diye;
1 litre su
1 limon

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvalarımızı ortadan ikiye bölüp çekirdek kısımlarını dondurma kaşığıyla çıkarıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.
Kararmaması için derin bir kaba 1 lt suyumuza 1 limonumuzu sıkıyoruz ve soyup ortasını çıkardığımız ayvaları atıyoruz.
Çekirdeklerin hepsini pişerken renk vermesi için kullanacağımız için ayırıyoruz.
Ayva soyma sürecimiz bitince pişirme tavamıza oyduğumuz kısımlar üst gelecek biçimde diziyoruz, şayet düzgün durmuyorsa alt kısımlarını birazcık düzeltebiliriz.
Her ayvanın üzerine 3er yemek kaşığı toz şekerimizi koyuyoruz.
Kabuk tarçınımızı ve karanfillerimizi yıkayıp tavamıza atıyoruz son olarak çekirdekleri ve yarım su bardağı suyunuda ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıyoruz ve 1-1. 30 saat denetimli bir halde pişiriyoruz.
Ayvalarımız 1 saatten sonra renk vermeye başlıyor ben 1 saat sonunda kabuk tarçını çıkardım ve yarım saat daha pişirdim suyu jöle kıvamına yakın bir hal alınca altını kapatıp servis tabağımıza alıyoruz.
Üzerine tavada kalan şerbetimizi kaşıkla döküyoruz.
Soğuyunca üzerlerine 1er tatlı kaşığı kaymak koyup dövülmüş ceviz yahut fıstıkla süslüyoruz.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 3 adet orta boy ayva 1 ,5 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı su Yarım limonlu su Üzeri için; Kaymak Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ayvaları güzelce yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölelim ve çekirdeklerini çıkarıp bir kenara alalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet ayva 12 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı karanfil 1 çubuk tarçın 1 su bardağı vişne 3 su bardağı su Ayvalardan çıkan çekirdekler Üzeri için; Süt kaymağı Krem şanti Veya kaymak tadında (ben kaymak tadında kullandım) Ceviz fındık veya badem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk ayva 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su Yarım kabuk tarçın 4-5 adet karanfil 4-5 damla limon suyu 3-4 damla kırmızı besin boyası (İsteğe bağlı) Süslemek için Kaymak yok ise kremşanti (Hazırlık kısmında yapılış halini anlattım dilerseniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 4 adet ayva Her bir yarım ayva için ortasını dolduracak kadar toz şeker (2 çorba kaşığı kadar) 1 su bardağı su (250 ml) 3 yemek kaşığı hibiskus/nar çiçeği kurusu 2 adet kabuk tarçın 4 adet karanfil Ayvanın kabukları ve çekirdeği Üzeri için; Kaymak Fıstık Ayva...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 4.5 adet ayva 5 adet karanfil 2 yemek kaşığı nar veya reyhan 1 adet limon Her bir ayva ayva için 6 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı su her ayva için Süslemek için Kaymak toz antep fıstığı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt