Ayva Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
4 tane ayva
Her yarım ayva için 2’şer kaşık şeker
1 kase vişne
1 tane çubuk tarçın
Üzeri için yalancı kaymak
1 paket krem şanti
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağından bir parmak eksik süt

Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir gece önceden ayvaları soyup ikiye bölün çekirdeklerini çıkarın, ortasını oyup tencere dizin ortalarını 2’şer kaşık şeker ile doldurun.
Ayvaların çekirdeklerini, vişneleri de ekleyin.
Sabah vişne ve ayvalar sulanmış olacak. Hiç su eklemeden kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirelim. (ilk 30 dk kapağını açmadım daha sonra 10 dakikada kapağı açık pişirdim. ).
Kaymağı için kremşantiyi soğuk sütle çırpalım.
Kıvamını aldıktan sonra hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
15 dakika dolapta dinlendirdikten sonra soğuyan tatlımızın üzerine paylaştıralım.
Afiyetle

Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt