Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet ayva
Her bir ayvanın üzerine 3 er yemek kaşığı toz şeker
10-12 adet karanfil
Yarım su bardağı su
Hazırlarken ayvaların kararmaması için;
1 adet limon
Yeteri kadar su
Servis için;
Krem şanti
1 su bardağı süt
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derince bir kaba su doldurun ve içerisine limonu sıkın.
Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkaralım ve ayvanın kabuğunu soyalım.
Çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirelim.
Pişirirken tatlımıza renk vermesi için kullanacağız.
Hazırladığımız ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Pişirme kabımıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirelim.
Karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyelim.
Ayvaların her birinin üzerine 3’er kaşık toz şekeri dökelim.
Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra da en kısık ateşte ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirelim.
Soğuması için servis tabağımıza alalım.
Servis ederken kalan şerbetten ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayalım.
Krem şantiyi sütle koyulaşana kadar çırpalım.
Servis esnasında ayvalarımızın üzerini süsleyelim.
Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet ayva
Her bir ayvanın üzerine 3 er yemek kaşığı toz şeker
10-12 adet karanfil
Yarım su bardağı su
Hazırlarken ayvaların kararmaması için;
1 adet limon
Yeteri kadar su
Servis için;
Krem şanti
1 su bardağı süt
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derince bir kaba su doldurun ve içerisine limonu sıkın.
Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkaralım ve ayvanın kabuğunu soyalım.
Çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirelim.
Pişirirken tatlımıza renk vermesi için kullanacağız.
Hazırladığımız ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Pişirme kabımıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirelim.
Karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyelim.
Ayvaların her birinin üzerine 3’er kaşık toz şekeri dökelim.
Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve su kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra da en kısık ateşte ayvalar iyice yumuşayana kadar pişirelim.
Soğuması için servis tabağımıza alalım.
Servis ederken kalan şerbetten ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayalım.
Krem şantiyi sütle koyulaşana kadar çırpalım.
Servis esnasında ayvalarımızın üzerini süsleyelim.
Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı