Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 adet orta uzunluk ayva
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yarım kabuk tarçın
4-5 adet karanfil
4-5 damla limon suyu
3-4 damla kırmızı besin boyası (İsteğe bağlı)
Süslemek için
Kaymak yok ise kremşanti (Hazırlık kısmında yapılış halini anlattım dilerseniz. tatlınıza başlamadan evvel kremşantinizi hazırlayınız)
Çam fıstığı
Yahut dilediğiniz kuru yemiş ile süsleme yapabilirsiniz.
Ayva Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvamızın kabuğunu soyalım. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartalım, ancak çekirdeklerini çöpe atmayalım bize lazım olacak.
Daha sonra tenceremize koyduğumuz ayvalarımızın üzerine 1 su bardağı şekeri yarım yarım bölüştürerek dökelim. Tenceremizin tabanına de suyumuzu ayva çekirdeklerini, tarçını ve karanfilleride ekleyip ocağımızın altını yakalım.
Üzerine dilerseniz belirtilen ölçülerde besin boyasını damlatalım.
Kapağını kapatalım ve ayvalarımız yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen ayvalarımızın soğuması için bekleyelim.
Yanına kaymak var ise kaymağı yok ise kremşantiyi biraz koyu yapıp streç sinema yardımıyla rulo formunda saralım ve buzluğumuza atalım.
Donduktan sonra dilimleyip ayva tatlımızın yanına koyarak kaymak görünümü verebiliriz tadıda çok hoş oluyor.
Tabaklara aldığımız ayva tatlılarımızı yanlarına kremşanti kalıplarından koyup üzerine tenceremizden şerbetimizi alıp dökelim en sona da çam fıstığı yahut dilediğiniz öbür bir materyal ile süsleyelim. Afiyet olsun ️.
1 adet orta uzunluk ayva
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yarım kabuk tarçın
4-5 adet karanfil
4-5 damla limon suyu
3-4 damla kırmızı besin boyası (İsteğe bağlı)
Süslemek için
Kaymak yok ise kremşanti (Hazırlık kısmında yapılış halini anlattım dilerseniz. tatlınıza başlamadan evvel kremşantinizi hazırlayınız)
Çam fıstığı
Yahut dilediğiniz kuru yemiş ile süsleme yapabilirsiniz.
Ayva Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvamızın kabuğunu soyalım. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartalım, ancak çekirdeklerini çöpe atmayalım bize lazım olacak.
Daha sonra tenceremize koyduğumuz ayvalarımızın üzerine 1 su bardağı şekeri yarım yarım bölüştürerek dökelim. Tenceremizin tabanına de suyumuzu ayva çekirdeklerini, tarçını ve karanfilleride ekleyip ocağımızın altını yakalım.
Üzerine dilerseniz belirtilen ölçülerde besin boyasını damlatalım.
Kapağını kapatalım ve ayvalarımız yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen ayvalarımızın soğuması için bekleyelim.
Yanına kaymak var ise kaymağı yok ise kremşantiyi biraz koyu yapıp streç sinema yardımıyla rulo formunda saralım ve buzluğumuza atalım.
Donduktan sonra dilimleyip ayva tatlımızın yanına koyarak kaymak görünümü verebiliriz tadıda çok hoş oluyor.
Tabaklara aldığımız ayva tatlılarımızı yanlarına kremşanti kalıplarından koyup üzerine tenceremizden şerbetimizi alıp dökelim en sona da çam fıstığı yahut dilediğiniz öbür bir materyal ile süsleyelim. Afiyet olsun ️.