Ayvalı Havuçlu Kurabiyeler Tanımı İçin Materyaller
Hamur için:
100gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/4 (çeyrek) su bardağı pudra şekeri (yaklaşık 3 çorba kaşığı)
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nişasta
3+1/4 (çeyrek) su bardağı un (Kontrollü eklenmeli)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Ayvalı harç için:
4 küçük ayva
1 havuç
1-2 çorba kaşığı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 dolu çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Ayvalı Havuçlu Kurabiyeler Tanımı Yapılışı
Öncelikle ayva ve havuçlar ufak rendelenir.
Tavaya alınarak üzerine toz şeker ile süt eklenerek yumuşayana kadar kavrulur.
Ocaktan alınıp tarçın ve ceviz de eklenerek karıştırılır.
Hamur için tüm gereçler ve unun bir kısmı kaba alınarak güzelce yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edilene kadar, un denetimli olarak eklenir. Mümkünse hamur 15dk kadar dolapta dinlendirilir.
Dolaptan çıkarılan hamurun üzerine ayvalı havuçlu harç eklenerek uygunca karıştırılarak yoğrulur
. Hamurdan toplar yapılarak fırın tepsisine dizilir (ben bu ölçülerle 24 adet elde ettim)
Evvelden 180c ısıtılmış fırında yaklaşık 30dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından alınıp bir mühlet dinlendirilince tercihen pudra şekeri serpilerek servis edilebilir.
Hamur için:
100gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1/4 (çeyrek) su bardağı pudra şekeri (yaklaşık 3 çorba kaşığı)
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı nişasta
3+1/4 (çeyrek) su bardağı un (Kontrollü eklenmeli)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Ayvalı harç için:
4 küçük ayva
1 havuç
1-2 çorba kaşığı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 dolu çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Ayvalı Havuçlu Kurabiyeler Tanımı Yapılışı
Öncelikle ayva ve havuçlar ufak rendelenir.
Tavaya alınarak üzerine toz şeker ile süt eklenerek yumuşayana kadar kavrulur.
Ocaktan alınıp tarçın ve ceviz de eklenerek karıştırılır.
Hamur için tüm gereçler ve unun bir kısmı kaba alınarak güzelce yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edilene kadar, un denetimli olarak eklenir. Mümkünse hamur 15dk kadar dolapta dinlendirilir.
Dolaptan çıkarılan hamurun üzerine ayvalı havuçlu harç eklenerek uygunca karıştırılarak yoğrulur
. Hamurdan toplar yapılarak fırın tepsisine dizilir (ben bu ölçülerle 24 adet elde ettim)
Evvelden 180c ısıtılmış fırında yaklaşık 30dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından alınıp bir mühlet dinlendirilince tercihen pudra şekeri serpilerek servis edilebilir.