Ayvalı Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Gereçler
1 adet orta uzunluk karnabahar
1 adet ayva
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet havuç
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz,tozşeker,toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
2,5 su bardağı su
Ayvalı Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvayı soyalım, iri küp doğrayalım.
Derin bir kapta limonlu suda bekletelim .(Ayvaların kararmaması için.)
Karnabaharı küçük küçük ayıralım suya koyalım.
Soğanı soyup yemeklik doğrayalım .
Biberlerin çekirdeklerini çıkaralım.Küçük doğrayalım.
Havucu soyalım ,iri küp doğrayalım.
Tencereye yağı soğanı koyalım, 1-2 dk kavuralım.
Sonra havucu, biberleri ekleyelim karıştıralım .
Ayvaları limonlu sudan çıkarıp yıkayalım süzelim .
Tencereye koyalım karıştıralım.
Karnabaharı yıkayıp süzüp ek edelim karıştıralım.
Tuz ,baharatı serpelim karıştıralım .
Kısık ateşte 5 dk pişirelim.
Oda sıcaklığındaki suyu tencereye dökelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar denetim ederek pişirelim afiyet olsun.
Ayvalı Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta uzunluk karnabahar
1 adet ayva
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet havuç
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz,tozşeker,toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
2,5 su bardağı su
Ayvalı Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ayvayı soyalım, iri küp doğrayalım.
Derin bir kapta limonlu suda bekletelim .(Ayvaların kararmaması için.)
Karnabaharı küçük küçük ayıralım suya koyalım.
Soğanı soyup yemeklik doğrayalım .
Biberlerin çekirdeklerini çıkaralım.Küçük doğrayalım.
Havucu soyalım ,iri küp doğrayalım.
Tencereye yağı soğanı koyalım, 1-2 dk kavuralım.
Sonra havucu, biberleri ekleyelim karıştıralım .
Ayvaları limonlu sudan çıkarıp yıkayalım süzelim .
Tencereye koyalım karıştıralım.
Karnabaharı yıkayıp süzüp ek edelim karıştıralım.
Tuz ,baharatı serpelim karıştıralım .
Kısık ateşte 5 dk pişirelim.
Oda sıcaklığındaki suyu tencereye dökelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar denetim ederek pişirelim afiyet olsun.
Ayvalı Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı