Ayvalı Kayısılı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ayvalı Kayısılı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Ayvalı iç için
4 tane ayva
5 tane kayısı
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
Hamuru için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı nişasta
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için;
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Ayvalı Kayısılı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvalar yıkanır, soyulur, rendelenir, tavaya alınır. Kayısılarda küçük küçük doğranır, üzerlerine şeker ilave edilir, pişirilir. En son tereyağı eklenir, biraz daha kavrulur soğutulur
Bir çay bardağı şekeri tavaya alınır, uygunca pişirilir, tereyağı eklenir biraz kavrulur isteğe bağlı tarçın konur soğumaya bırakılır.
Hamurun tüm materyalleri karıştırılır unu azar azar ek edip, yumuşak bir hamur yapılır.
İç harcı konularak istenilen hal verilir, 175 derecede pembe renkte pişirilir.
Soğuduktan sonra kenarları pudra şekeri ne bulanır, afiyet ile tüketilir.
Ayvalı Kayısılı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt