Son konular

Ayvalı Kurabiye Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Ayvalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için:
125 gram oda ısısında yumuşamış margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay bardağı pudra şekeri
3.5-4 bardak kadar un
Ayvalı İç İçin;
2 adet ayva
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Ayvalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kurabiyemiz için evvel soyulmuş 2 adet ayvamızı rendeliyoruz.
Sonra şeker ve tarçını koyup tavada suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Son olarak ceviz içini ekleyip karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için geniş bir kaba margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, vanilin, kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
Un ve pudra şekeri ekleyip yoğurarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzdan cevizden az büyük modüller alarak yuvarlak form verip içine ayvalı içten koyarak ortadan ikiye katlayarak ağızlarını kapatıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek tek yerleştiriyoruz.
Evvelden ısıtılmış 175 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz. Çok kızarmadan pembemsi bir renk olması kafidir.
Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun .
Ayvalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt