Ayvalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram tuzsuz tereyağ
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
3 bardak un
Harcı için;
2 adet orta boy ayva
3-4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı su
Ayvalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Harcı için ;Ayvaları soyup rendeliyoruz.
Üzerine şekeri ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.
Ayvalarımız pişip suyunu da çektikten sonra soğuması için kenara alıyoruz.
Hamur için;Tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Daha sonra sırasıyla sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve vanilyayı karıştırarak ilave edin.
Homojen bir karışım elde ettikten sonra daha önce başka bir kapta elediğimiz un ve kabartma tozunu da ilave edin.
Ele yapılmayacak ancak çokta sert olmayacak bir hamur olmalı.(tereyağ ve benzeri katı yağlar ile yaptığımız hamurlar sert yoğrulmaz. Dinlenme süresinde kendini toplayacaktır.)
Hamuru streç filme sararak buzdolabının orta rafında 20 dk. Dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra hamurunu 8 eşit parçaya bölüyoruz.
Böldüğümüz parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açıp onuda 8 üçgen olacak şekilde bölüyoruz.
Oluşan üçgenlerin geniş kısmına harcımızdan bir parça koyarak sarıyoruz.
Tepsiye dizerek 20 dk fansız 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız, ilk sıcaklığı giden kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Ellerinize sağlık.
Afiyet olsun.
Ayvalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tuzsuz tereyağ
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
3 bardak un
Harcı için;
2 adet orta boy ayva
3-4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı su
Ayvalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Harcı için ;Ayvaları soyup rendeliyoruz.
Üzerine şekeri ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.
Ayvalarımız pişip suyunu da çektikten sonra soğuması için kenara alıyoruz.
Hamur için;Tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın.
Daha sonra sırasıyla sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve vanilyayı karıştırarak ilave edin.
Homojen bir karışım elde ettikten sonra daha önce başka bir kapta elediğimiz un ve kabartma tozunu da ilave edin.
Ele yapılmayacak ancak çokta sert olmayacak bir hamur olmalı.(tereyağ ve benzeri katı yağlar ile yaptığımız hamurlar sert yoğrulmaz. Dinlenme süresinde kendini toplayacaktır.)
Hamuru streç filme sararak buzdolabının orta rafında 20 dk. Dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra hamurunu 8 eşit parçaya bölüyoruz.
Böldüğümüz parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açıp onuda 8 üçgen olacak şekilde bölüyoruz.
Oluşan üçgenlerin geniş kısmına harcımızdan bir parça koyarak sarıyoruz.
Tepsiye dizerek 20 dk fansız 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız, ilk sıcaklığı giden kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
Ellerinize sağlık.
Afiyet olsun.
Ayvalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı