Son konular

Ayvalı pilav Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Ayvalı pilav Tarifi
Ayvalı pilav
Ayvalı pilav Tarifi resimli

imagesayvalipilavtarifi5ad41e39a5fb7

Ayvalı pilav tarifi

MALZEMELER(4 kişilik)
400 gr dana eti 400 gr pirinc 100 gr sıvı yağ 2 adet kurusoğan 1 adet ayva 400 gr havuc 1 tatlı kaşığı kimyon tuz

HAZIRLANIŞI
Havucu soyun ve halka halka doğrayın Sıvı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra eti ekleyip kavurun Et suyunu cekince havucu koyup kavurmaya devam edin Havuc yumuşamaya başlayınca 3 su bardağı sıcak su ekleyin Tuz ve kimyon ilave edin Ayvayı soyup dorde boldukten sonra cekirdeklerini cıkarın, etlere ilave edip yaklaşık 12 dakika haşlayın Sonra ayvaları tencereden alın pirinci ilave edin Ağzını kapatın ve pirinc suyunu cekinceye kadar pişirin Pilavın altını kapatın, ayvaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak 30 dakika dinlendirinAfiyet olsun
 
Üst Alt