Az Materyalli Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 diş sarımsak
1 orta uzunluk soğan
5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Kaynar su
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Çok az karabiber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için
Yarım yemek kaşığı Tereyağı
Salça yahut kırmızı biber
Az Gereçli Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimekler ayıklanır ve yıkanır.
Soğanlar ve sarımsaklar doğranır, doğranmış soğan ve sarımsaklar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
Yıkanmış mercimekler eklenir. En az 5 dk. Daima karıştırılarak kavrulur.
Üstüne 2 litre kaynar su eklenir.
Orta ateşte mercimekler pişene kadar kaynatılır.
Kaynarken blenderdan geçirilir.
Blenderdan geçirince üzerinde biriken köpükler alınır.
Kısık ateşte biraz daha pişirilir.
Koyulaşmaya başlayınca tuz ve baharatları atılır. 5 dk daha pişirilir.
Servis edileceği vakit, küçük bir kapta tereyağı eritilir, içine isteğe nazaran salça yahut kırmızı biber eklenir.
Çorbanın üzerine 1 kaşık dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Az Materyalli Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 diş sarımsak
1 orta uzunluk soğan
5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Kaynar su
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Çok az karabiber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için
Yarım yemek kaşığı Tereyağı
Salça yahut kırmızı biber
Az Gereçli Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mercimekler ayıklanır ve yıkanır.
Soğanlar ve sarımsaklar doğranır, doğranmış soğan ve sarımsaklar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
Yıkanmış mercimekler eklenir. En az 5 dk. Daima karıştırılarak kavrulur.
Üstüne 2 litre kaynar su eklenir.
Orta ateşte mercimekler pişene kadar kaynatılır.
Kaynarken blenderdan geçirilir.
Blenderdan geçirince üzerinde biriken köpükler alınır.
Kısık ateşte biraz daha pişirilir.
Koyulaşmaya başlayınca tuz ve baharatları atılır. 5 dk daha pişirilir.
Servis edileceği vakit, küçük bir kapta tereyağı eritilir, içine isteğe nazaran salça yahut kırmızı biber eklenir.
Çorbanın üzerine 1 kaşık dökülerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Az Materyalli Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı