Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Bal kabağı
Her dilim için yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Yarım limon
1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
Süslemek için;
Tahin ve ceviz
Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balkabağını soyup temizledikten sonra ben iyice yıkıyorum.
Büyük dilimleri küçük küçük doğrayıp büyük tencereye alıyoruz.
Her büyük dilim için yarım su bardağından biraz fazla toz şeker dökerek 5-6 saat sulanmasını bekliyoruz.
Sonra ocağın altını yakıp köpürmeye başlayınca 1 çay kaşığı tereyağı ekliyorum köpürme ve taşma olmuyor.
Yarım limon suyu ekliyoruz.
Yaklaşık 1 saat kadar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
İsterseniz ardından bi 15 dakika fırın tepsisine döküp fırında pişirebilirsiniz hafif kızarıyor.
Piştikten sonra soğuyunca üzerini tahin ve cevizle süslüyoruz
Kalan kabakları poşetleyip buzluğa atabilirsiniz daha sonra kullanabilirsiniz.
Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Bal kabağı
Her dilim için yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Yarım limon
1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
Süslemek için;
Tahin ve ceviz
Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balkabağını soyup temizledikten sonra ben iyice yıkıyorum.
Büyük dilimleri küçük küçük doğrayıp büyük tencereye alıyoruz.
Her büyük dilim için yarım su bardağından biraz fazla toz şeker dökerek 5-6 saat sulanmasını bekliyoruz.
Sonra ocağın altını yakıp köpürmeye başlayınca 1 çay kaşığı tereyağı ekliyorum köpürme ve taşma olmuyor.
Yarım limon suyu ekliyoruz.
Yaklaşık 1 saat kadar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
İsterseniz ardından bi 15 dakika fırın tepsisine döküp fırında pişirebilirsiniz hafif kızarıyor.
Piştikten sonra soğuyunca üzerini tahin ve cevizle süslüyoruz
Kalan kabakları poşetleyip buzluğa atabilirsiniz daha sonra kullanabilirsiniz.
Babamın Bahçesinden Kabak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı