Resimli Bademli borek tarifi
Bademli borek malzemeleri
Bademli Borek nasıl yapılır
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet yufka
suslemek icin kakao, pudra şekeri ve tarcın
Boreğin ic malzemesi
4 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı damla bitter cikolata
1 su bardağı parcalanmış badem
1 su bardağı kucuk kupler halinde kesilmiş hurma
12 su bardağı toz şeker (hic koymasanızda olur)
12 yemek kaşığı tarcın
imagesbademliborektarifiresimli5ad45d14711c9
Yapılışı
Bir sos tenceresinde yağı ve cikolatayı beraber eritin
Şeker, badem, hurma ve tarcını cikolataya ilave edin
Hepsini beraber biriki dakika kavurun Tencerenin altını kapatın
Yufkayı yarım ay olacak şekilde kesin
Bir tarafına eritmiş olduğunuz tereyağından surun ve diğer yarımı uzerine kapatın
Ustune ic malzemenin yarısını surun Ve iyice yayın
Uzun rulo olacak halinde sarın ve yuvarlak fırın kabına yerleştirin
Diğer yufkada da aynı işlemi yaparak onu da ortadaki yufkanın cevresine sarın ,
180 derece onceden ısıttığınız fırında yufkaların uzeri kızarana kadar pişirin
Fırından cıkınca hafif ılımasını bekleyin Uzerine kakao, tarcın ve pudra şekerini cay suzgeciyle serpebilirsiniz Ilık olarak servis yaparsanız daha lezzetli oluyor
Bademli borek malzemeleri
Bademli Borek nasıl yapılır
Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet yufka
suslemek icin kakao, pudra şekeri ve tarcın
Boreğin ic malzemesi
4 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı damla bitter cikolata
1 su bardağı parcalanmış badem
1 su bardağı kucuk kupler halinde kesilmiş hurma
12 su bardağı toz şeker (hic koymasanızda olur)
12 yemek kaşığı tarcın
imagesbademliborektarifiresimli5ad45d14711c9
Yapılışı
Bir sos tenceresinde yağı ve cikolatayı beraber eritin
Şeker, badem, hurma ve tarcını cikolataya ilave edin
Hepsini beraber biriki dakika kavurun Tencerenin altını kapatın
Yufkayı yarım ay olacak şekilde kesin
Bir tarafına eritmiş olduğunuz tereyağından surun ve diğer yarımı uzerine kapatın
Ustune ic malzemenin yarısını surun Ve iyice yayın
Uzun rulo olacak halinde sarın ve yuvarlak fırın kabına yerleştirin
Diğer yufkada da aynı işlemi yaparak onu da ortadaki yufkanın cevresine sarın ,
180 derece onceden ısıttığınız fırında yufkaların uzeri kızarana kadar pişirin
Fırından cıkınca hafif ılımasını bekleyin Uzerine kakao, tarcın ve pudra şekerini cay suzgeciyle serpebilirsiniz Ilık olarak servis yaparsanız daha lezzetli oluyor