Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et yada tavuk suyu
150 gram badem içi
1 baş kurusoğan
150 gram yer fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağ
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tuz et suyu tuzlu ise tuz koymayınız
50 gram kuş üzümü
Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce pirinci 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte sıcak suya koyup 1-2 saat bekletin.
Uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
Bir küçük baş kurusoğanı çok küçük doğrayıp yağın içine ekleyelim pembeleşinceye dek kavuralım.
Daha sonra bademleri ekleyelim güzelce kavuralım.
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kavrulan bademlerin ve yer fıstıklarını üzerine ekleyelim.
Pirinçleri de birlikte iyice kavurduktan sonra suyunu ekleyelim.
Kuşüzümü ve tuzunu da ekleyip karıştıralım tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
2- 3 dakika sonra pilavın altını iyice kısalım.
Kısık ateşte pirinçler pişene dek ve suyunu çekene dek pişirmeye devam edelim. İyice suyunu çektikten sonra pilavımızın altını kapatıp servis edelim.
Bademli İç Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et yada tavuk suyu
150 gram badem içi
1 baş kurusoğan
150 gram yer fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağ
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tuz et suyu tuzlu ise tuz koymayınız
50 gram kuş üzümü
Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce pirinci 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte sıcak suya koyup 1-2 saat bekletin.
Uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
Bir küçük baş kurusoğanı çok küçük doğrayıp yağın içine ekleyelim pembeleşinceye dek kavuralım.
Daha sonra bademleri ekleyelim güzelce kavuralım.
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kavrulan bademlerin ve yer fıstıklarını üzerine ekleyelim.
Pirinçleri de birlikte iyice kavurduktan sonra suyunu ekleyelim.
Kuşüzümü ve tuzunu da ekleyip karıştıralım tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
2- 3 dakika sonra pilavın altını iyice kısalım.
Kısık ateşte pirinçler pişene dek ve suyunu çekene dek pişirmeye devam edelim. İyice suyunu çektikten sonra pilavımızın altını kapatıp servis edelim.
Bademli İç Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı