Resimli Bademli Kafes Pilavı tarifi
Bademli Kafes Pilavı nasıl yapılır
Malzeme :
Pilavı icin:
3 su b pirinc
2 corba k dolmalık fıstık
2 corba k kuş uzumu
3 corba k badem
1 soğan
2 tavuk butu
2 corba k tereyağı
sıvıyağ
tavuk suyu
tuz, karabiber
yenibahar
Hamuru icin:
1 yumurta
3 corba k yoğurt
3 corba k sıvıyağ
tuz, alabildiği kadar un
imagesbademlikafespilavitarifiresimli5ad41bc93eaa6
Hazırlanışı :
Tencereye tereyağını ve biraz sıvıyağ alarak uzerine fıstıkları ilave edin Fıstıklar sararınca uzerine soğanları ve pirincleri ilave edin Tuzunu ilave edip kavurun Daha sona uzerine kuş uzumlerini, didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve baharatları ekleyin En son sıcak et suyunu verip pişmeye bırakın Hamuru icin tum malzemeyi karıştırıp yoğurun ve acın Hamurdan şeritler kesin Kalıbınızı yağlayın
Hamurdan kestiğiniz şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirin Boşluklara bademler koyun Kalan bademleri pilava ekleyip hamurların uzerine boşaltın Kenardan sarkan hamurları uzerine kapatıp 180 derecede pişirin Ters cevirerek kalıptan cıkartın
Bademli Kafes Pilavı nasıl yapılır
Malzeme :
Pilavı icin:
3 su b pirinc
2 corba k dolmalık fıstık
2 corba k kuş uzumu
3 corba k badem
1 soğan
2 tavuk butu
2 corba k tereyağı
sıvıyağ
tavuk suyu
tuz, karabiber
yenibahar
Hamuru icin:
1 yumurta
3 corba k yoğurt
3 corba k sıvıyağ
tuz, alabildiği kadar un
imagesbademlikafespilavitarifiresimli5ad41bc93eaa6
Hazırlanışı :
Tencereye tereyağını ve biraz sıvıyağ alarak uzerine fıstıkları ilave edin Fıstıklar sararınca uzerine soğanları ve pirincleri ilave edin Tuzunu ilave edip kavurun Daha sona uzerine kuş uzumlerini, didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve baharatları ekleyin En son sıcak et suyunu verip pişmeye bırakın Hamuru icin tum malzemeyi karıştırıp yoğurun ve acın Hamurdan şeritler kesin Kalıbınızı yağlayın
Hamurdan kestiğiniz şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirin Boşluklara bademler koyun Kalan bademleri pilava ekleyip hamurların uzerine boşaltın Kenardan sarkan hamurları uzerine kapatıp 180 derecede pişirin Ters cevirerek kalıptan cıkartın