Bademli Pilav Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Bademli Pilav nasıl yapılır
Resimli Bademli Pilav Yapımı,
Bademli Pilav Tarifi

BADEMLİ PİLAV İCİN MALZEMELER
1 tavuğun goğus kısmı 2 su bardağı pirinc 2 avuc ciğ badem ici 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş uzumu 100 gr tereyağ (ya da margarin) 1 tatlı kaşığı cam fıstığı karabiber tuz

Hamur malzemesi

125 gr margarin 3 su bardağı un 2 adet yumurta

BADEMLİ PİLAV HAZIRLANIŞI

imagesbademlipilavtarifiresimli5ad41e17d013c

Tavuk goğsunu ufak bir tencerede biraz su ile pişirin Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun Bir kaşık yağda cam fıstıklanyla beraber kavurun Tencerede yağı eritin, ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun Kavurduğunuz pirince kuş uzumu, cam fıstığı, tuz ve bademleri katıp bir kez karırıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin, once harlı sonra kısık ateşte pişirin Pilav piştikten sonra bir sure, lapa olmaması icin demlenmeye bırakın

Hamurun hazırlanışı

125 gr margarine yumurta, tuz ve su ilave edip hamur yapın Bu hamuru merdane yardımı ile 23 mm kalınlığında acın Yağladğınız payreks bir kaba kenarlanndan hamur sarkacak bicimde yerleştirin Demlenmeye bıraktığınız pilavın kapağını acıp karabiber ve sıcak tavuk parcalarını ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın Hazırladığınız ic pilavı, hamur doşeli bir kaba boşaltılıp, şekil alınası icin uzerine hafifce bastırıp, sıkıştırın Sarkan hamurları uzerine kapatıp orta harareti fırında hamur kızarana dek pişirin Daha sonra cıkarıp, ters cevirerek servis yapın
Afiyet olsun
 
Üst Alt