Baget Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
(3 adet ekmek için)
(Su bardağımın ölçüsü 200ml)
1 su bardağı + 5 yemek kaşığı daha ılık su (250ml)
1 paket toz maya yada 1/2 (yarım) paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 yemek kaşığı dolusu yoğurt (150 gr)
3 su bardağına yakın un (500 gr)
Baget Ekmeği Tanımı Yapılışı
Hamur için bütün gereçleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
45-60dk kadar mayalandırın.
Akabinde hamuru unlu tezgaha alıp üç eşit modüle bölün ve rulo yapın.
Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
Bir makas ile kesik atın.
Her kesik sonrası parçayı bir sağa bir sola yatırın.
Ben her ruloya 5er kesik attım.
Üzerini örterek tekrar 30 dakika daha mayalandırın.
Fırının altını alt üst ayar 230 dereceye açın & tabana su dolu küçük bir fırın kabı yerleştirin, yeterlice nem oluşsun.
Toplam 20-25 dk kadar pişirin.
Pişirme mühletinin 15 dakikasından sonra fırın kabını çıkarıp devam pişirin. Afiyet olsun!!!.
(3 adet ekmek için)
(Su bardağımın ölçüsü 200ml)
1 su bardağı + 5 yemek kaşığı daha ılık su (250ml)
1 paket toz maya yada 1/2 (yarım) paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 yemek kaşığı dolusu yoğurt (150 gr)
3 su bardağına yakın un (500 gr)
Baget Ekmeği Tanımı Yapılışı
Hamur için bütün gereçleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
45-60dk kadar mayalandırın.
Akabinde hamuru unlu tezgaha alıp üç eşit modüle bölün ve rulo yapın.
Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin.
Bir makas ile kesik atın.
Her kesik sonrası parçayı bir sağa bir sola yatırın.
Ben her ruloya 5er kesik attım.
Üzerini örterek tekrar 30 dakika daha mayalandırın.
Fırının altını alt üst ayar 230 dereceye açın & tabana su dolu küçük bir fırın kabı yerleştirin, yeterlice nem oluşsun.
Toplam 20-25 dk kadar pişirin.
Pişirme mühletinin 15 dakikasından sonra fırın kabını çıkarıp devam pişirin. Afiyet olsun!!!.