Baget Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, tuz
Sıvı yağ
2 adet tek somun ekmek
Baget Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Kıymayı tavaya alıp suyunu bırakana kadar bir ölçü sıvı yağla kavurun.
İçine küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
Sonra biberleri doğrayarak ekleyin. Hafif piştiğinden maydanozu kıyarak ekleyin ve ocağı kapatın.
Ekmeyin üst kısmını dümdüz keserek alt kısmının içini çıkararak çanak haline getirin.
Kıymalı harcı içine doldurarak, 180 derece fırında 10-15 dakika ekmek kızarsan kadar pişirin.
Servis ederken üzerine yoğurt dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, tuz
Sıvı yağ
2 adet tek somun ekmek
Baget Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Kıymayı tavaya alıp suyunu bırakana kadar bir ölçü sıvı yağla kavurun.
İçine küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
Sonra biberleri doğrayarak ekleyin. Hafif piştiğinden maydanozu kıyarak ekleyin ve ocağı kapatın.
Ekmeyin üst kısmını dümdüz keserek alt kısmının içini çıkararak çanak haline getirin.
Kıymalı harcı içine doldurarak, 180 derece fırında 10-15 dakika ekmek kızarsan kadar pişirin.
Servis ederken üzerine yoğurt dökebilirsiniz. Afiyet olsun.