Bağımlısı Olacaksınız Yumuşak Pide Tarifi İçin Malzemeler
1 kg un
1 yaş maya
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı su (200 ml)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bağımlısı Olacaksınız Yumuşak Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütü ,suyu ısıtın ılık olsun.
Yoğurma kabına sütü ,suyu, sıvı yağ mayayı, tuzu ,şekeri ilave edin karıştırın.
Üzerine unu ilave edin 5 dakika hamuru yoğurun .
1 saat hamuru mayalandırın.
Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün 5 dakika dinlendirin .
Yağlı kağıt serili tepsiye alın elinizi yoğurtlu sosa batırarak pide şekli verin.
Üzerine tekrar sostan sürün .
Üzeri örtülü 20 dakika böyle tepsi mayası yapın dinlensin.
İsteğe bağlı üzerine çörek otu, susam serpin önceden ısıttığınız alt üst ayarlı 220 dereceli fırına pişmeye bırakın üzeri kızarınca fırından çıkarın. 2 tane yuvarlak büyük bide çıkıyor.
Bağımlısı Olacaksınız Yumuşak Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg un
1 yaş maya
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı su (200 ml)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bağımlısı Olacaksınız Yumuşak Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütü ,suyu ısıtın ılık olsun.
Yoğurma kabına sütü ,suyu, sıvı yağ mayayı, tuzu ,şekeri ilave edin karıştırın.
Üzerine unu ilave edin 5 dakika hamuru yoğurun .
1 saat hamuru mayalandırın.
Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün 5 dakika dinlendirin .
Yağlı kağıt serili tepsiye alın elinizi yoğurtlu sosa batırarak pide şekli verin.
Üzerine tekrar sostan sürün .
Üzeri örtülü 20 dakika böyle tepsi mayası yapın dinlensin.
İsteğe bağlı üzerine çörek otu, susam serpin önceden ısıttığınız alt üst ayarlı 220 dereceli fırına pişmeye bırakın üzeri kızarınca fırından çıkarın. 2 tane yuvarlak büyük bide çıkıyor.
Bağımlısı Olacaksınız Yumuşak Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı