Bakkavalık Yufkadan Çıtır Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
1 paket margarin yada tereyağ (Yarısı üzerine dökülecek)
2 su bardağı kadar ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon
Bakkavalık Yufkadan Çıtır Burma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikler şerbetimizi ocağa alalım, kaynatalım. Kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
Sonrasında yağımızı eritelim baklavalık yufkamızdan bir tane alıp, üzerine eritilmiş yağımızdan sürüp, kenarına bir sıra ceviz dökelim ve oklava yardımıyla sarıp büzelim tepsiye bu şekilde dizelim.
Üzerine geriye kalan eritilmiş yağımızı gezdirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Sonrasında, tatlımızın ilk sıcağı geçtikten sonra soğuk şerbetimizi dökelim. Dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun
Bakkavalık Yufkadan Çıtır Burma Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 paket baklavalık yufka
1 paket margarin yada tereyağ (Yarısı üzerine dökülecek)
2 su bardağı kadar ceviz içi
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon
Bakkavalık Yufkadan Çıtır Burma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikler şerbetimizi ocağa alalım, kaynatalım. Kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.
Sonrasında yağımızı eritelim baklavalık yufkamızdan bir tane alıp, üzerine eritilmiş yağımızdan sürüp, kenarına bir sıra ceviz dökelim ve oklava yardımıyla sarıp büzelim tepsiye bu şekilde dizelim.
Üzerine geriye kalan eritilmiş yağımızı gezdirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Sonrasında, tatlımızın ilk sıcağı geçtikten sonra soğuk şerbetimizi dökelim. Dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun
Bakkavalık Yufkadan Çıtır Burma Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı