Baklalı Enginar Dolması Tarifi İcin Malzemeler
*4 adet dolmalık cicek enginar
*Yarım kuru soğan
*2 yeşil soğan
*1 dal taze sarımsak
*Nane
*Dereotu
*2 cay bardağı yıkanmış pirinc (her bir enginar icin 1 cay bardağı pirinc tercih eden de var, bana cok fazla geliyor, tercih sizin)
*1 su bardağı bakla (enginarlarınızın buyukluğune gore ayarlama yapabilirsiniz)
İc harcı icin;
*1 cay kaşığı tuz
*1 cay kaşığı şeker
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
Tencereye koyacağımız karışım icin;
*1 su bardağı su
*Yarım limon
*Yarım cay kaşığı tuz
*1 cay kaşığı şeker
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
Baklalı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı Ege’de en sevdiğim; şifalı ceşit ceşit taze otlara, sebzelere kolay ulaşabilmemiz ve tabi ki bunlardan vazgecilmezim olan enginarı anlatmadan olmazdı!
Cicek enginara da bayıldım Genelde temizlenmiş olarak satın alıp, icine ceşitli malzemeler koyardım ama Ege’de olup cicek enginarı denemeden olur mu? Oldukca pratik ve sağlıklı bir tarif gelsin o zaman Sadece biraz temizlemesi zaman alabilir ama inanın sonundaki lezzete değiyor
Oncelikle dolmalık enginar nasıl temizlenir aşama aşama goz atalım
1
*Enginarları guzelce yıkayalım
*Saplarını keselim, tencereye oturacak kıvama gelsin Sapları da cok faydalı olduğu icin, atmayalım, onların da icinde gozuken beyaz kısımlarına ulaşırsak tadından yenmez
*En dışındaki sert kabukları cevirerek koparalım Ben bu tarifte tum enginarı ayıklamıyorum cunku yapraklarının icindeki lezzeti de cekerek yiyebiliyoruz
*Enginarımızın başından iki parmak kadar kısmı keskin bir bıcakla kesiyoruz
*Tam ortasındaki yaprakları cıkarıyoruz ve gorduğumuz tuylu kısmı kaşık yardımı ile temizlemeye başlıyoruz İcerisi dikenlidir dikkat edelim
*Limonla enginarı guzelce ovuyoruz ve limonlu suya yatırıyoruz Ya da her birinin icerisine yarım limon sıkıp, limonu da ekleyip bekletebilirsiniz Bunu yapmanız cok onemli cunku yapmazsanız hemen karardığını gorursunuz
*Enginarlarımız dolmalık kıvama geldi, gelelim ic harcı hazırlamaya;
*Tum malzemeleri karıştırıyoruz ciğden sonra harcımız ile enginarlarımızı ve yapraklarını dolduruyoruz Daha sonra 1 bardak su, zeytinyağı, yarım limon, tuz, şekerden oluşan karışımı enginarların kenarından dokuyoruz ve kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz
Not: Yağlı kağıt ile kapatırsanız ustunu cok daha guzel olur
Bu muhteşem lezzeti mutlaka deneyin ve enginarlı farklı tarifleriniz var ise de benim ile paylaşırsanız pek memnun olurum
Şifa enginarın kalbinde!
*4 adet dolmalık cicek enginar
*Yarım kuru soğan
*2 yeşil soğan
*1 dal taze sarımsak
*Nane
*Dereotu
*2 cay bardağı yıkanmış pirinc (her bir enginar icin 1 cay bardağı pirinc tercih eden de var, bana cok fazla geliyor, tercih sizin)
*1 su bardağı bakla (enginarlarınızın buyukluğune gore ayarlama yapabilirsiniz)
İc harcı icin;
*1 cay kaşığı tuz
*1 cay kaşığı şeker
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
Tencereye koyacağımız karışım icin;
*1 su bardağı su
*Yarım limon
*Yarım cay kaşığı tuz
*1 cay kaşığı şeker
*Yarım cay bardağı zeytinyağı
Baklalı Enginar Dolması Tarifi Yapılışı Ege’de en sevdiğim; şifalı ceşit ceşit taze otlara, sebzelere kolay ulaşabilmemiz ve tabi ki bunlardan vazgecilmezim olan enginarı anlatmadan olmazdı!
Cicek enginara da bayıldım Genelde temizlenmiş olarak satın alıp, icine ceşitli malzemeler koyardım ama Ege’de olup cicek enginarı denemeden olur mu? Oldukca pratik ve sağlıklı bir tarif gelsin o zaman Sadece biraz temizlemesi zaman alabilir ama inanın sonundaki lezzete değiyor
Oncelikle dolmalık enginar nasıl temizlenir aşama aşama goz atalım
1
*Enginarları guzelce yıkayalım
*Saplarını keselim, tencereye oturacak kıvama gelsin Sapları da cok faydalı olduğu icin, atmayalım, onların da icinde gozuken beyaz kısımlarına ulaşırsak tadından yenmez
*En dışındaki sert kabukları cevirerek koparalım Ben bu tarifte tum enginarı ayıklamıyorum cunku yapraklarının icindeki lezzeti de cekerek yiyebiliyoruz
*Enginarımızın başından iki parmak kadar kısmı keskin bir bıcakla kesiyoruz
*Tam ortasındaki yaprakları cıkarıyoruz ve gorduğumuz tuylu kısmı kaşık yardımı ile temizlemeye başlıyoruz İcerisi dikenlidir dikkat edelim
*Limonla enginarı guzelce ovuyoruz ve limonlu suya yatırıyoruz Ya da her birinin icerisine yarım limon sıkıp, limonu da ekleyip bekletebilirsiniz Bunu yapmanız cok onemli cunku yapmazsanız hemen karardığını gorursunuz
*Enginarlarımız dolmalık kıvama geldi, gelelim ic harcı hazırlamaya;
*Tum malzemeleri karıştırıyoruz ciğden sonra harcımız ile enginarlarımızı ve yapraklarını dolduruyoruz Daha sonra 1 bardak su, zeytinyağı, yarım limon, tuz, şekerden oluşan karışımı enginarların kenarından dokuyoruz ve kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz
Not: Yağlı kağıt ile kapatırsanız ustunu cok daha guzel olur
Bu muhteşem lezzeti mutlaka deneyin ve enginarlı farklı tarifleriniz var ise de benim ile paylaşırsanız pek memnun olurum
Şifa enginarın kalbinde!