Baklava (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı sirke
Bir fiske tuz
1 paket kabartma tozu
2.5-3 su bardağı un
Üzeri için
250 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon
İçi için
Ceviz, fıstık yada fındık tercihe bağlı
Açmak için
Nişasta (mısır veya un)
Baklava (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Baklava yapamıyorum diyen herkesin cook kolay yapabileceği bir tarif geliyor. Hamurun yumuşaklığı ve nemli dokusu fazla nişasta istemeyen bir tarif. Yerken parmaklarınıza dikkat edin aman.
İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
Şekerle suyu ocağa alın kaynadıktan 5 dk sonra çeyrek limonu sıkıp 2 dakika sonra da kapatın, soğusun.
Ardından hamuru için un hariç tüm malzemeyi karıştırın unu dikkatli şekilde ekleyin yumuşak bir hamur olcak dinlendirin.
14 eşit bezeye ayırın nişasta yardımıyla açmaya başlayın hiç zorlanmıycaksınız çünkü fazla nisasta istemiyor.
7. Bezeden sonra arasına cevizi serpin kalan 7 bezeyi de açın güzelce kesin.
Üzerine 250 gr margarın veya tereyağını eritin üzerindeki köpüğü aldıktan sonra üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip baklavanın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin yaklaşık 35 dk kadar.
Pişince çıkardıktan 5 dakika sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün.
1-2 saat sonra servise hazır olacaktır şerbeti tam, hamuru tam harika bir baklava tarifi. Yapacak olanlara afiyet olsun.
Baklava (El Açması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı sirke
Bir fiske tuz
1 paket kabartma tozu
2.5-3 su bardağı un
Üzeri için
250 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon
İçi için
Ceviz, fıstık yada fındık tercihe bağlı
Açmak için
Nişasta (mısır veya un)
Baklava (El Açması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Baklava yapamıyorum diyen herkesin cook kolay yapabileceği bir tarif geliyor. Hamurun yumuşaklığı ve nemli dokusu fazla nişasta istemeyen bir tarif. Yerken parmaklarınıza dikkat edin aman.
İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
Şekerle suyu ocağa alın kaynadıktan 5 dk sonra çeyrek limonu sıkıp 2 dakika sonra da kapatın, soğusun.
Ardından hamuru için un hariç tüm malzemeyi karıştırın unu dikkatli şekilde ekleyin yumuşak bir hamur olcak dinlendirin.
14 eşit bezeye ayırın nişasta yardımıyla açmaya başlayın hiç zorlanmıycaksınız çünkü fazla nisasta istemiyor.
7. Bezeden sonra arasına cevizi serpin kalan 7 bezeyi de açın güzelce kesin.
Üzerine 250 gr margarın veya tereyağını eritin üzerindeki köpüğü aldıktan sonra üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip baklavanın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin yaklaşık 35 dk kadar.
Pişince çıkardıktan 5 dakika sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün.
1-2 saat sonra servise hazır olacaktır şerbeti tam, hamuru tam harika bir baklava tarifi. Yapacak olanlara afiyet olsun.
Baklava (El Açması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı